Σταϊκούρας: Τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 76% από το τέλος του 2014 - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 76% από το τέλος του 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες με ευθύνη της κυβέρνησης επισημαίνει ο συντονιστιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Φεβρουαρίου, ο κ. Σταϊκούρας, τονίζει:

«Το “αλαλούμ” δε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Ειδικότερα, στις 23 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Κουτεντάκης δήλωνε: “Δεν υπάρχει καμία πολιτική “στάσης πληρωμών” στο εσωτερικό ούτε δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών”.

Στις 29 Μαρτίου, ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χουλιαράκης δήλωνε: “Για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη ότι δημιουργήθηκαν επιπλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές”.

Χθες, 7 Απριλίου, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για το Φεβρουάριο 2016. Σύμφωνα με αυτά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 716.000.000 ευρώ ή κατά 15% από τις αρχές του έτους.

Ενώ, αυξήθηκαν κατά 2,3 δις ευρώ ή κατά 76% από το τέλος του 2014.

Ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας και ανικανότητας.

Η κατάσταση θα είχε περιορισμένο ενδιαφέρον αν το κόστος των ιδεοληπτικών πολιτικών ερασιτεχνισμών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της πολύμηνης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με αποκλειστική ευθύνη της, δεν το πλήρωναν όλα τα νοικοκυριά και όλες οι επιχειρήσεις. Δεν το πλήρωνε η χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ