ΛΑΕ: Κάλεσμα σε προσφυγική διαδήλωση Σαββάτου - iefimerida.gr

ΛΑΕ: Κάλεσμα σε προσφυγική διαδήλωση Σαββάτου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι και όλες στην πορεία του Σαββάτου, 9/4, που θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ. από την πλατεία Βικτωρίας με κατεύθυνση τα γραφεία της Ε.Ε.

Αυτό είναι το κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας για συμμετοχή στην προσφυγική διαδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο ενάντια στη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας.
Μία συμφωνία, που σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ως συνέπεια εκατοντάδες θύματα των πολέμων που δημιούργησε η ιμπεριαλιστική πολιτική της Δύσης ήδη να οδηγούνται σιδηροδέσμια, προς απέλαση, στη δήθεν «ασφαλή» Τουρκία. Απώτερος στόχος είναι να γίνει «εκκαθάριση» των προσφύγων και πολλές χιλιάδες πρόσφυγες να απελαθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της γειτονικής χώρας, που δεν αναγνωρίζει το προσφυγικό δίκαιο. Και μάλιστα από μια κυβέρνηση που καπηλεύεται τις αξίες της αριστεράς, τις οποίες έχει καταπατήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Ανακοίνωση ΛΑΕ
Όλοι και όλες στην πορεία του Σαββάτου, 9/4, που θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ. από την πλατεία Βικτωρίας με κατεύθυνση τα γραφεία της Ε.Ε.
Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων και να διεκδικήσουμε:
Ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και των διατάξεων του τελευταίου αντιπροσφυγικου νόμου, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και επιβάλλουν την κράτηση και τη μαζική απέλαση προσφύγων.
Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όχι γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τερματισμό των απελάσεων και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους θέλουν να φύγουν. Άσυλο σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν. Αναλογική κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.
Για να καταδικάσουμε τη δράση του ΝΑΤΟ, της FRONTEX, αλλά και την παρουσία πολυεθνικής αστυνομικής δύναμης στη χώρα μας, που ανοίγει ένα ολισθηρό για δρόμο για την ίδια τη δημοκρατία.
Για να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις της Ε.Ε. όσο αυτή διατηρεί τα σύνορα κλειστά και δεν δέχεται τους πρόσφυγες.
Να επαναλάβουμε τη σταθερή θέση μας ότι οι ανθρώπινες ανάγκες όλων, Ελλήνων και μεταναστών, είναι πάνω από τα συμφέροντα των δανειστών και να διεκδικήσουμε, για άλλη μια φορά, την άρνηση πληρωμής του χρέους, σηματοδοτώντας ότι ο αγώνας για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι ταυτόχρονα και αγώνας για την απελευθέρωση της ελληνικής κοινωνίας.
Για να στηρίξουμε το κίνημα αλληλεγγύης που κατασυκοφαντείται και στοχοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα συστημικά ΜΜΕ.
Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ