Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για να ψηφίζουν οι Eλληνες του εξωτερικού - iefimerida.gr

Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για να ψηφίζουν οι Eλληνες του εξωτερικού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε την Παρασκευή η ΝΔ, η οποία δίνει δικαίωμα ψήφου στην ομογένεια.

Βάσει της πρότασης νόμου, με τίτλο «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις Βουλευτικές Εκλογές, του Απόδημου Ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή», οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις Βουλευτικές Εκλογές.

«Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας. Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα. Να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθειας ανόρθωσης της Ελλάδας», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Δίνουμε την ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του Ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου».

«Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε», καταλήγει ο πρόεδρο της ΝΔ που καλεί όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, να την υπερψηφίσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ