Τι δηλώνει ο Αφγανός που πήγε να πετάξει το μωρό στον άνδρα του λιμενικού [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι δηλώνει ο Αφγανός που πήγε να πετάξει το μωρό στον άνδρα του λιμενικού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έχω πέντε παιδιά και έχω περάσει τα σύνορα από πέντε χώρες. Το παιδί μου γεννήθηκε πριν από 2 μήνες στα σύνορα Ιράν – Τουρκίας», είπε, μέσω μεταφραστή, ο Αφγανός που «πρωταγωνίστησε» στο σοκαριστικό επεισόδιο με το μωρό στον Πειραιά.

Ο Αφγανός ανέφερε, μέσω μεταφραστή, ότι νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν χτυπήσει έναν συγγενή του. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, πήρε την απόφαση να διαμαρτυρηθεί, παίρνοντας ψηλά στα χέρια του το βρέφος, ενώ δηλώνει πως βρίσκεται σε απόγνωση.

Τι δηλώνει ο Αφγανός που πήγε να πετάξει το μωρό στον άνδρα του λιμενικού [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τι δηλώνει ο Αφγανός που πήγε να πετάξει το μωρό στον άνδρα του λιμενικού [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Τι δηλώνει ο Αφγανός που πήγε να πετάξει το μωρό στον άνδρα του λιμενικού [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης ενώ από το Λιμενικό Σώμα σημειώνεται πως θα διαταχθεί έρευνα για το συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων. Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος.

Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό. Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές.

Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα. Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αφγανός μωρό πέταξε λιμενικός δηλώνει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ