Μουσικές συναντήσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου - iefimerida.gr

Μουσικές συναντήσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έναν από τους κορυφαίους Έλληνες κιθαριστές και παιδαγωγούς της νεότερης γενιάς, τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου, ανοίγει ο κύκλος συναυλιών «2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο» για τον μήνα Απρίλιο.

Το Σάββατο 9 Απριλίου, στον ατμοσφαιρικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, έναν χώρο περίφημης ακουστικής, ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «La Cathédrale» και έργα J.S.Bach, Tarrega, Barrios, Rodrigo, Brouwer, Kellner και Koshkin.

Μουσικές συναντήσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου  | iefimerida.gr 0

Γιώργος Μπεχλιβάνογλου

Καταξιωμένος σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου έχει συμπράξει με ορχήστρες, όπως, Συμφωνική της Craiova, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ, Ορχήστρα Χρωμάτων, Καμεράτα - Armonia Atenea και έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και στο πλαίσιο διεθνών φεστιβάλ, όπως Λιέγης, Sinaia, Craiova, Βόλου, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Κέρκυρας, Βέροιας.

Ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου συνεργάζεται με την εταιρεία ΕΜΙ, για την πρώτη του δισκογραφική κατάθεση ως σολίστ με τίτλο «All That Guitar».
«2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο»

Μουσικές συναντήσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου  | iefimerida.gr 1

Ναός από λαξευτό μάρμαρο του Υμηττού

Ο νεογοτθικός Αγγλικανικός Ναός του Αγίου Παύλου οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1838 και 1843 ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της αθηναϊκής παροικίας των Διαμαρτυρομένων και κατά κύριο λόγων, των Αγγλικανών. Για την ανέγερση συνεισέφεραν οικονομικά η Βρετανική κυβέρνηση, ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα Έντμουντ Λάυονς (1790–1858), αλλά και η παροικία των Βρετανών και Αμερικανών διαμαρτυρομένων, που είχαν τότε εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Για την κατασκευή του προκηρύχτηκε διαγωνισμός και εγκρίθηκε το σχέδιο του Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Σταμάτη Κλεάνθη (1802–1862). Η εκτέλεση ανατέθηκε στο Δανό αρχιτέκτονα Χανς Κρίστιαν Χάνσεν (1803-1883). Έχει κατασκευαστεί από λαξευτό μάρμαρο του Υμηττού, ενώ τα κορνιζώματα κατασκευάστηκαν από πωρόλιθο του Ισθμού της Κορίνθου.

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου - Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, τηλ: 2107234567

Τιμή εισιτηρίου: 10 & 8 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ