Θεσσαλονίκη: Ο όρος του ΣΥΡΙΖΑ για να παραχωρηθεί η πρώτη προβλήτα στο δήμο - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Ο όρος του ΣΥΡΙΖΑ για να παραχωρηθεί η πρώτη προβλήτα στο δήμο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με το αίτημα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να παραχωρηθεί στον Δήμο η πρώτη προβλήτα του λιμανιού, αλλά ζητάει εγγυήσεις ότι ο Δήμος δεν θα λειτουργήσει ως "μεσάζων" για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Δεν διαφωνούμε με το αίτημα του δημάρχου, κ. Γιάννη Μπουτάρη προς το ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος ζητά να παραχωρηθεί ο χώρος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει όμως ο δήμαρχος να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο, από το οποίο να απουσιάζει οποιαδήποτε σκέψη για παραχώρηση από τη δική του μεριά σε ιδιώτες. Δεν πρέπει, δηλαδή, ο Δήμος να λειτουργήσει ως μεσάζων προς εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος την πόλης», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τάσσεται εναντίον της κακώς εννοούμενης αξιοποίησης, που ευνοεί ιδιωτικά συμφέροντα (π.χ. κατασκευή μαρίνας, πάρκινγκ κλπ) και υπέρ των ήπιων παρεμβάσεων με σκοπό την απόδοση του χώρου στην πόλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ