Πούτιν: «Η Ρωσία δεν πρέπει να γίνει σαν την Ελλάδα»

Την άποψη πως η Ρωσία δεν πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της Ελλάδος και των περισσοτέρων δυτικών χωρών εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, διότι κάτι τέτοιο συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας όπως είπε.

«Δεν μπορούμε να συνθέτουμε χρήματα από αέρα. Σημαίνει ότι οι βουλευτές σε τελική ανάλυση πρέπει να κάνουν διανομή των χρημάτων στα διάφορα άρθρα του προϋπολογισμού. Εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι, όπως η Ελλάδα και άλλα κράτη, όπου 120% και πλέον είναι το δημόσιο χρέος σε σχέση με το τι παράγει η χώρα ετησίως στο ΑΕΠ της. Αυτό είναι απώλεια κυριαρχίας. Η Ρωσία έτσι δεν μπορεί να υπάρξει, πρέπει να ζήσουμε αναλόγως των πόρων μας» τόνισε ο κ Πούτιν, σε συνέδριο «αγροτικής διανόησης» , είπε ο κ. Πούτιν τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές σε κοινωνικά προγράμματα της κυβέρνησης.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο προεκλογικής του ομιλίας, κάλεσε τους βουλευτές του να κάνουν επιλογή των άμεσων αναγκών που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ρωσία, σε σχέση με αυτές οι οποίες θα μπορούσαν να περιμένουν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η καλύτερη και δικαιότερη κατανομή στο χρόνο δεν σημαίνει ότι θα διακοπούν τα προγράμματα για τη δημόσια χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας και της στέγασης, ωστόσο θα γίνει ορθολογικότερη η διασπορά τους στο χρόνο.

Αναφερόμενος σε λάθη του παρελθόντος, ο Βλαντιιμίρ Πούτιν είπε πως δεν πρέπει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα από τη δεκαετία του 1990, διότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάτω από το βάρος του εσωτερικού και εξωτερικού δημόσιου χρέους να γκρεμιστεί όλη η οικονομία», μένοντας πιστός στα μοτίβα της προεκλογιής του εκστρατείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ