Νοβότνι (ΕΚΤ): Το ΔΝΤ δεν είναι αναγκαίο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Νοβότνι (ΕΚΤ): Το ΔΝΤ δεν είναι αναγκαίο στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση - αν μη τι άλλο - ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πια το ΔΝΤ καθώς η παρουσία του δεν είναι αναγκαία για την οικονομική σταθερότητα, εξέφρασε ο Εβαλντ Νοβότνι, εξέχων μέλος της ΕΚΤ.

«Ευρωπαϊκό είναι το ελληνικό θέμα και ως εκ τούτου η λύση πρέπει να δοθεί από την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Presse».

Ο κ. Νοβότνι απατώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη διαρροή, μέσω Wikileaks, των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ (Τόμσεν-Βελκουλέσκου) για την Ελλάδα είναι απόλυτα σαφής:

«Πρώτον δεν σχολιάζω διαρροές. Δεύτερον δεν θεωρώ ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύω ότι είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας». Ο κ. Νοβότνι Αναφερόμενος στο «κούρεμα» ο κ. Νοβότνι απάντησε: «Φυσικά το να υπάρξει «κούρεμα» του χρέους είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε. Η Ελλάδα έχει επιτύχει εντυπωσιακή πρόοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ ΕΚΤ Ελλάδα Νοβότνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ