Γερμανία: 300 επιθέσεις στα κέντρα φιλοξενίας από την αρχή του έτους - iefimerida.gr

Γερμανία: 300 επιθέσεις στα κέντρα φιλοξενίας από την αρχή του έτους

Reuters
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 300 επιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες καταγράφηκαν εναντίον κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2016, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία το 2015 ακολούθησε η σημαντική αύξηση των επιθέσεων εναντίον των κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Πέρσι, τα περιστατικά βίας ανήλθαν σε 1.029, σε σύγκριση με 199 το 2014 και 69 το 2013.

Εκ των 292 επιθέσεων που καταγράφθηκαν το πρώτο τρίμηνο –σε καθημερινή βάση περισσότερες από τρεις επιθέσεις κατά μέσο όρο– 33 ήταν εμπρησμοί, 59 ήταν βίαιες ενέργειες ενώ σε μία περίπτωση σημειώθηκε μια έκρηξη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι υπόλοιπες επιθέσεις ήταν καταστροφή περιουσιακών στοιχείων και παραβάσεις που αφορούν τη διασπορά προπαγάνδας, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες κέντρα κράτησης επιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ