Μαγεία: Τζαζ πανδαιμόνιο ακολουθεί το ρεσιτάλ βιρτουόζων του κλασικού πιάνου - iefimerida.gr

Μαγεία: Τζαζ πανδαιμόνιο ακολουθεί το ρεσιτάλ βιρτουόζων του κλασικού πιάνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιανόραμα. Ένα ρεσιτάλ υπερβατικής δεξιοτεχνίας πραγματοποιείται για δυο βραδιές 8 και 9 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Από την κλασική στην τζαζ: ένα διήμερο αφιερωμένο στον ήχο του πιάνου με έξι συναυλίες που καλύπτουν τέσσερις αιώνες πιανιστικής δημιουργίας, από το Μπαρόκ μέχρι τον 21ο αιώνα και την αυτοσχεδιαστική τζαζ.

Κωνσταντίνιος Δεστούνης, Κάρολος Ζουγανέλης, Παναγιώτης Τροχόπουλος και Δημήτρης Βασιλάκης, τέσσερις Έλληνες βιρτουόζοι διεθνούς φήμης, αναλαμβάνουν δράση στα πιάνα και μας μεταφέρουν στον συναρπαστικό κόσμο των Λιστ, Ραχμάνινοφ, Σκριάμπιν, Αλμπένιθ, Σκαρλάττι Λίγκετι, Γκοντόφσκυ.

Ακολουθεί τζαζ πανδαιμόνιο

Το αφιέρωμα στον ήχο του πιάνου δεν σταματά εδώ. Μετά το τέλος των ρεσιτάλ με κλασικά έργα, το Πιανόραμα συνεχίζεται με τζαζ συναυλίες και πολλούς αυτοσχεδιασμούς στην Αίθουσα Banquet με ώρα έναρξης τις 22:30.

Στην πρώτη «On… keyBOARD» ο Δημήτρης Καλαντζής και ο Γιώργος Κοντραφούρης εξερευνούν τα μονοπάτια της τζαζ μουσικής και του αυτοσχεδιασμού. Μια εξαιρετική συνεύρεση ανάμεσα σε δύο σπουδαίους μουσικούς που ανιχνεύει τις «εκλεκτικές συγγένειες» ανάμεσα σε ένα πιάνο και σε ένα αρμόνιο Hammond.

Στη δεύτερη «REUNION», ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Βερδίνογλου (featuring Δημήτρης Καλαντζής), δέκα χρόνια μετά, ξαναενώνουν τις δυνάμεις τους πάνω από τα ασπρόμαυρα πλήκτρα.


Παρασκευή 8 Απριλίου – «Οn… keyBOARD»


Γιώργος Κοντραφούρης: Hammond
Δημήτρης Καλαντζής: πιάνο
Guest: Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς)

Ο Γιώργος Κοντραφούρης στο Hammond, το μουσικό όργανο με το οποίο «βρήκε τη φωνή του» τα τελευταία χρόνια, και ο Δημήτρης Καλαντζής στο πιάνο, με καλεσμένο τους τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο στα ντραμς, σε ένα ταξίδι στον κόσμο της τζαζ με όχημα τα πλήκτρα. Δύο από τους παλαιότερους και σημαντικότερους πιανίστες της ελληνικής τζαζ σε μια εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία σύμπραξης επί σκηνής. Τους δύο μουσικούς συνδέουν, εκτός από μια παλιά προσωπική φιλία, κοινές πορείες, συνεργασίες, επιλογές. Η παρουσία των Κοντραφούρη-Καλαντζή αλλά και του κοινού τους φίλου Σπύρου Παναγιωτόπουλου στα ντραμς εγγυάται μια βραδιά γεμάτη τζαζ χωρίς περιστροφές και προσδιορισμούς.

Σάββατο 9 Απριλίου – «REUNION»

Ενα «ten years after» ραντεβού μιας παρέας πιανιστών
Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Βερδίνογλου, Δημήτρης Καλαντζής

Ο ευτυχής δάσκαλος Δημήτρης Καλαντζής και οι μαθητές του άρχισαν να κάνουν παρέα στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας και συνέχισαν να συναντιούνται στον επαγγελματικό τους χώρο ως φίλοι και συνεργάτες. Οι δύο πρώτοι, με εξαιρετικές παραγωγές και διακρίσεις στο ενεργητικό τους πια, δίνουν ραντεβού στο Μέγαρο με τον πρώην δάσκαλο, νυν φίλο και συνάδελφο για να θυμηθούν τα παλιά και να ανακαλύψουν μαζί νέα μονοπάτια στη μουσική. Στο ραντεβού συμμετέχουν και άλλα μέλη της μεγαλύτερης τότε συντροφιάς δασκάλων-μαθητών αλλά και της νεότερης τζαζ σκηνής, όπως ο Θοδωρής Κότσυφας, ο Γιώργος Κωστελέτος, ο Τέρρυ Βακιρτζόγλου. Χάπενινγκ, πολλά πληκτροφόρα επί σκηνής και οι εκπλήξεις της βραδιάς δεν σταματούν εδώ.

Μέγαρο Μουσικής ​

Παρασκευή 8 Απριλίου: 18:00 Κωνσταντίνος Δεστούνης, 20:30 Κάρολος Ζουγανέλης

Σάββατο 9 Απριλίου: 18:00 Παναγιώτης Τροχόπουλος, 20:30 Δημήτρης Βασιλάκης

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Αίθουσα Banquet: «Οn… keyBOARD» Παρασκευή 8 Απριλίου, 22:30
«REUNION» Σάββατο 9 Απριλίου, 22:30



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζαζ κλασική μουσική Μέγαρο Μουσικής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ