Πατατόσουπα με πράσο

Εντάξει, ήρθε η άνοιξη, αλλά πάντα υπάρχει ευκαιρία για μια νόστιμη σούπα. Ειδικά τώρα που τα πράσα είναι στο φόρτε τους ακόμα.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πράσο, ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια πατάτες, σε κύβους
  • Ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο σχοινόπρασο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ροδίστε καλά τα πράσα με το ελαιόλαδο
  • Να ασπρίσουν, όχι να καούν, για 10 λεπτά
  • Προσθέστε στην κατσαρόλα τις πατάτες
  • Διαλύστε τον ζωμό λαχανικών σε ζεστό νερό και προσθέστε το
  • Αλάτι και πιπέρ
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά
  • Με ένα μίξερ χειρός λιώστε τα λαχανικά
  • Προσθέστε νερό και αλάτι, αν χρειαστεί
  • Από πάνω το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Η γεύση αυτής της σούπας είναι μοναδική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πατατόσουπα πράσο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ