O Boo Boo Davis δεν ξέρει να διαβάζει και διηγείται τα μπλουζ του Μισισίπι με μία φυσαρμόνικα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

O Boo Boo Davis δεν ξέρει να διαβάζει και διηγείται τα μπλουζ του Μισισίπι με μία φυσαρμόνικα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλουζίστας αξιώσεων, ένας από τους τελευταίους θα λέγαμε των Μοϊκανών, ο Βοο Βοο Davis έρχεται για συναυλίες στην Αθήνα.

Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα 8 με 11 Απριλίου από τη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Ανήκει στην τελευταία ίσως από τις γενιές μουσικών που γράφουν και παίζουν το blues που πηγάζει από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της σκληρής ζωής στο Δέλτα του Μισισίπι, περιοχή από την οποία και κατάγεται.

O Boo Boo Davis δεν ξέρει να διαβάζει και διηγείται τα μπλουζ του Μισισίπι με μία φυσαρμόνικα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Από τις φυτείες βαμβακιού στις μεγαλύτερες σκηνές
Γεννημένος στο Drew το 1943 μεγάλωσε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού σε εκτάσεις με τεράστιες φυτείες βαμβακιού του Νότου όπου η παρουσία των χιλιάδων εργατών της γης, προσέλκυσε και τους καλύτερους μουσικούς της γύρω περιοχής. Είναι γιος μουσικού που έπαιξε με τον John Lee Hooker, τον τεράστιο Elmore James και τον Robert Pete Williams και θυμάται αυτούς τους κολοσσούς να παίζουν στο σαλόνι του σπιτιού του. Όταν ήταν παιδί, δεν υπήρχαν τα λεφτά στην οικογένεια να πάει στο σχολείο, οπότε δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει και να γράφει. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να περιοδεύει όλο τον κόσμο και να κάνει την μεγάλη καριέρα που έκανε.

Παίζει φυσαρμόνικα απο 5 ετών

Αυτές οι παιδικές εικόνες και το ατέλειωτο τραγούδι των εργατών στα χωράφια του βαμβακιού, έβαλαν τις βάσεις για την ενασχόληση του με την μουσική και από την ηλικία των 5 ετών έπαιζε φυσαρμόνικα και τραγουδούσε στην εκκλησία.
Αργότερα θα πιάσει και την κιθάρα και με τα αδέλφια και τον πατέρα του θα κάνουν μπάντα με την οποία έπαιζαν στις γύρω περιοχές.

Half Note Jazz Club 8-11 Aπριλίου
Τριβωνιανού 17, Μετς, Τηλ: 210 9213310

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Boo Boo Davis Half Note Jazz Club
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ