Θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα περσινά στολίδια

Άρωμα εορτών δίνουν στην πρωτεύουσα τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία άρχισαν ήδη να εμφανίζονται ωστόσο τα πρώτα μηνύματα φανερώνουν ότι η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράσουν χριστουγενιάτικα είδη και θα χρησιμοποιήσουν τα περσινά.

Σύμφωνα με τους εμπόρους που άνοιξαν τα καταστήματα τους νωρίτερα απο τις προηγούμενες χρονιές, η κίνηση φέτος είναι περιορισμένη και ο σάκος του Άι Βασίλη για αυτούς θα είναι μάλλον άδειος.

Οι τιμές έχουν υποχωρήσει σε σχέση με πέρυσι έως και 30% , όμως οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη καθώς η έλλειψη ρευστού τους αποτρέπει να βάλουν στην πρώτη επιλογή της αγοραστικής τους ατζέντας την αγορά Χριστουγέννίατικων στολιδιών.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έμπορος εποχικών ειδών στο Παλαιό Φάληρο «η κίνηση μέχρι τώρα είναι μειωμένη αισθητά, σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Εμείς, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι Έλληνες, φέτος ρίξαμε τις τιμές από 25 έως 30%. Αλλά και πάλι δεν πουλάμε τίποτα. Πελάτες μπαίνουν στο μαγαζί, αλλά περιορίζεται μόνο στο να κοιτάζουν. Δεν υπάρχουν χρήματα για αγορές. Ζήτημα είναι να πάρουν ένα δωράκι, το πιο φτηνό».

Στο ίδιο κλίμα και μια άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος εποχικών ειδών στην Νέα Σμύρνη η οποία εύλογα αναριωτιέται « Όταν ο άλλος δεν έχει να αγοράσει κρέας, θα αγοράσει στολίδια; Κρατάνε τα παλιά. Εμείς πουλάμε είδη πολυτελείας. Ο κόσμος και να έχει ακόμα κάποια λεφτά, τα προσέχει. Πολλοί από τους ανθρώπους, που έρχονται, μας εξομολογούνται ότι μπαίνουν για να απολαύσουν τον όμορφα στολισμένα χριστουγεννιάτικα χώρο, να αλλάξει λίγο η διάθεση τους και να ξεφύγουν από την κατήφεια και τη μιζέρια»

Για όσους πάντως σκεφτονται να αγοράσουν φέτος χριστουγεννιάτικα είδη οι τιμές στα έλατα ανάλογα φυσικά με το ύψος,κυμαίνονται από 25 ευρώ μέχρι 195 ευρώ , τα λαμπιόνια 30 ευρώ, οι χριστουγεννιάτικες μπάλες από 0,70 έως 1,50 ευρώ και οι γιρλαντες από 6 έως 18 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ