Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτελεί το τελευταίο πραγματικά σπουδαίο ποδοσφαιρικό δημιούργημα. Η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρειάστηκε 17 μήνες, για να ολοκληρώσει το νέο προπονητικό κέντρο, το οποίο θα στεγάσει όλες τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου καθώς και τα νέα γραφεία της FCP.

Ηταν το πρώτο πράγμα που είχε ζητήσει ο Φερνάντο Σάντος όταν συμφώνησε με τους Πορτογάλους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας. Τον Οκτώβριο του 2014, ο πρώην ομοσπονδιακός μας τεχνικός, έδωσε τα χέρια με τους Πορτογάλους και εκείνοι τον ενημέρωσαν πως είχαν ήδη πέσει οι υπογραφές ώστε σε 17 μήνες να είναι έτοιμο το νέο «σπίτι» των εθνικών ομάδων.

Ο Σάντος το είχε ζητήσει και από την ελληνική κυβέρνηση ωστόσο οι εθνικές ομάδες στη χώρα μας, εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται δεξιά και αριστερά, με την Εθνική ομάδα των ανδρών, να παραμένει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Τι έκαναν όμως οι Πορτογάλοι

Εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα χορηγίας της UEFA και με τα 6 εκατομμύρια ευρώ κάλυψαν σχεδόν το 40% του κόστους έργου, το οποίο ανήλθε στα 15 εκατ. ευρώ. Βρήκαν την έκταση περίπου 35.000 τ.μ. και εκεί έχτισαν τα νέα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα ποδοσφαίρου σάλας, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε άμμο θαλάσσης, ξεχωριστό ιατρικό κέντρο με σάουνα, υδρομασάζ και κρυοθεραπεία, χώρους διαμονής, δύο γυμναστήρια, πισίνα, φυσικά αίθουσες παρακολούθησης βίντεο ενώ μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 125 αθλητές. Κάθε πέτρα που βγήκε από το χώμα, χρησιμοποιήθηκε στη διακόσμηση του χώρου ενώ ξεχωρίζει ο ειδικός χώρος προπόνησης τερματοφυλάκων.

Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τα εγκαίνια συνέπεσαν με την επέτειο 102 ετών από την ημερομηνία ίδρυσης της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και το έργο ολοκλήρώθηκε μόλις σε 17 μήνες. Πλέον κάθε εθνική ομάδα της χώρας θα προετοιμάζεται στην «πόλη του ποδοσφαίρου» όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε, το μέρος στα δυτικά της Λισαβόνας όπου θα χτυπά η καρδιά του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν εν μέσω κρίσης – Το νέο «σπίτι» όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ