Δήμαρχος Χίου κατά κυβέρνησης για τα επεισόδια: «Προκλήθηκαν εξαιτίας έλλειψης συντονισμού» - iefimerida.gr

Δήμαρχος Χίου κατά κυβέρνησης για τα επεισόδια: «Προκλήθηκαν εξαιτίας έλλειψης συντονισμού»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης».

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκους της περιοχής Ταμπάκικα στη Χίο, όταν οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν και εμπόδισαν κλούβα της Αστυνομίας να μεταφέρει μετανάστες σε παλιό βυρσοδεψείο της περιοχής. Μια γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο κ. Βουρνούς υποστήριξε ότι το περιστατικό δημιουργήθηκε εξαιτίας της γενικότερης έλλειψης συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης.

Επίσης, χθες πραγματοποιήθηκε στη Χίο σύσκεψη που συγκάλεσε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, με τη συμμετοχή του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, του δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, του αστυνομικού διευθυντή Χίου Ανδρέα Δαμίρη, του λιμενάρχη Χίου Χρήστου Φραγκιά, του συντονιστή του hotspot Γιώργου Κασάπη και της ασκούσας καθήκοντα διοικητή του νοσοκομείου Χίου Ελένης Βουτιέρου.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η ανάγκη πιο αποφασιστικής κυβερνητικής παρέμβασης, ώστε να ενισχυθούν οι δομές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αψυχολόγητη η επίθεση σε πολίτες από τα ΜΑΤ

Για απαράδεκτη και αψυχολόγητη επίθεση των ΜΑΤ σε πολίτες κάνει λόγο ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δήλωσή του, και καταδικάζει το χθεσινό επεισόδιο.

«Καταδικάζω και θεωρώ απαράδεκτη και αψυχολόγητη την επίθεση σε πολίτες από τα ΜΑΤ. Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι η συντονίστρια κ. Αρσενοπούλου, που έχει και την αρμοδιότητα για τον συντονισμό όλων των ενεργειών για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ουδέποτε κλήθηκε στη σύσκεψη υπό την κ. περιφερειάρχη. Την κ. Αρσενοπούλου την αναπληρώνει, μάλιστα, ο δεύτερος υπάλληλος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επομένως, η μη πρόσκλησή της αφορά αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία της σύσκεψης» σημειώνει ο βουλευτής.

Επίσης, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι ως βουλευτής Χίου απουσίαζε από τη συγκεκριμένη σύσκεψη λόγω σοβαρού και ανυπέρβλητου προβλήματος, το οποίο έχει να κάνει με τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά του, και διατυπώνει την εκτίμηση «ότι το πρόγραμμα, όπως έχει αποφασιστεί βάσει της συμφωνίας, θα εφαρμοστεί».

«Ζητώ για ακόμη μία φορά την επίδειξη ψυχραιμίας απ' όλους και πιστεύω ότι στα προσεχή 24ωρα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή φωτό: politischios.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ