Αόρατα νήματα - Λιτές υφάνσεις από τόπους και σκέψεις της Στέλλας Μελετοπούλου [εικόνες]

Νήματα και μικρά αντικείμενα περιπλέκονται στα επιτοίχια έργα της εικαστικού. Η έκθεση με τίτλο Αόρατα Νήματα εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου στην Γκαλερί Σκουφά.

Πρόκειται για την παρουσίαση μιας σειράς δισδιάστατων και τρισδιάστατων επιτοίχιων έργων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, όπου μέσα σ'αυτά, νήματα και μικροαντικείμενα (δεμένα πάνω στα νήματα) συμβολίζουν μνήμες της Στέλλας Μελετοπούλου και δημιουργούν μικρά αυτοτελή σύμπαντα με πολλαπλές αναγνώσεις. Την έκθεση επιμελείται η Ιριδα Κρητικού.


Εξισωση II, ακρυλικο σε καμβα, 70Χ70

Αυτή είναι η τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου μέσα από την οποία προτείνει μια σειρά από απέριττες υφάνσεις τόπων και διαδρομές σκέψεων επάνω σε μονοχρωματικούς κάμπους όπου οι ενθέσεις αντικειμένων άλλοτε ορίζονται σχεδιαστικά και άλλοτε προστίθενται κυριολεκτικά, οριοθετούμενες από συρμάτινα, πλαστικά ή υφασμάτινα νήματα.


Tool box II, μικτη τεχνικη, 50Χ50

Το αρθρωτό πλαστικό σώμα των μεκανό, οι γεωμετρικές φόρμες (τρίγωνο, τετράγωνο, κύκλος ή ημικύκλιο), οι οργανικές έμβιες εικόνες και οι χρήσεις συμβόλων όπως το ψάρι ή το μάτι-φανός, αιωρούμενες εντός των αυστηρών ορίων που θέτει η ζωγράφος, πάλλονται ανάμεσα στα νήματα που η ίδια χρησιμοποιεί σαν χορδές μουσικού οργάνου ή καρφιτσώνονται σαν πολύτιμες υπαινικτικές σημάνσεις επάνω σε αφαιρετικές μονοχρωματικές επιφάνειες από ξύλο ή καμβά.


Αόρατα νηματα, μικτή τεχνική, 80Χ1,20

Με τον τρόπο αυτό, η Μελετοπούλου επανεξετάζει και ξαναγράφει, αποδομεί και επαναδομεί τον ιστό του προσωπικού και του περιβάλλοντος κόσμου της, διατηρώντας τη λιτή καθαρότητα της γραμμής και του χρώματος ως βασικό συστατικό μιας αυτόνομης πραγματικότητας όπου η σχηματοποίηση δεν αναιρεί διόλου την ποιητικότητα του σχεδιασμού.


Χορδες και νοτες, μικτή τεχνική, 1Χ1

Η έκθεση
«Αόρατα Νήματα», Στέλλα Μελετοπούλου, ατομική
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4 Κολωνάκι, τηλ. 210 3643025
Εκγαίνια: Πέμπτη 7 Απριλίου
Διαρκεί: ως 9 Μαΐου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ