Την Άνοιξη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha-Eurobank - iefimerida.gr

Την Άνοιξη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha-Eurobank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας Alpha-Eurobank που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Άνοιξη, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις των διοικήσεων των δύο τραπεζών.

Χθές οι μέτοχοι των δύο τραπεζών, κατά την διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτοχρονα, έδωσαν το πρασινο φως για την συγχώνευση και την δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, αφού δοθεί η έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως δήλωσε ο πρόδρος της κ. Γιάννης Κωστόπουλος η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία έπεται της συγχώνευσης θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2012, με βάση και τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές, από τις οποίες και θα εξαρτηθεί το ύψος της.

Ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος τόνισε επίσης ότι αν το οικονομικό σκηνικό βελτιωθεί και η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας με τη βοήθεια του Κατάρ ολοκληρωθεί επιτυχώς, σε δύο με τρία χρόνια θα έχουμε γυρίσει σελίδα ενώ για τις τιμές των μετοχών υποστήριξε ότι δυσκολα θα ξαναφτάσουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος υποστήριξε ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψει το επενδυτικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank μίλησε και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα εκφράζοντας την ελπίδα η κυβέρνηση Παπαδήμου να συμμαζέψει λίγο την κατάσταση της χώρας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, η Alpha-Eurobank θα ξεκινήσει να λειτουργεί ήδη από τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια, την άνοιξη, θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισεκατομύρια ευρώ. Από αυτά τα 500 εκατομμύρια ευρώ θα τα καλύψει το επενδυτικό fund του Κατάρ, μέσω ομολογιακού δανείου που θα εκδοθεί για αυτό το σκοπό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ