Βίτσας: Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα... αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση - iefimerida.gr

Βίτσας: Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα... αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, ωστόσο, ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι σαν να συμβαίνει και στη δική μας χώρα. Γι' αυτό είμαστε σε επαγρύπνηση», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Free Sunday.

Παράλληλα εκφράζοντας φόβους ότι «αυτού του είδους οι επιθέσεις θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις πιο ακραίες φωνές που δεν θέλουν ούτε την Ευρώπη, ούτε τη δημοκρατία ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισήμανε την ανάγκη «να απαντήσουμε με μεγαλύτερη δημοκρατία, με μεγαλύτερη διαχείριση των ζητημάτων της ασφάλειας, αλλά και με ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο κ. Βίτσας απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και περί έλλειψης συντονισμού λέγοντας ότι «πολλοί κρίνουν την κυβέρνηση εκ του ασφαλούς».

«Αν σκεφτεί κανείς την τεράστια αλλαγή που έγινε από την 1η Μάρτη, με την απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων, έχουν γίνει αρκετά πράγματα σε λίγο χρόνο, αλλά κι εμείς ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι», προσέθεσε.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε αστειότητες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ότι με την πολιτική της το 2015 ήταν σαν να «προσκάλεσε» πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίτσας Ελλάδα χώρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ