Αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια μουσείων-αρχαιολογικών χώρων -Εως και... τετραπλάσια [λίστα] - iefimerida.gr

Αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια μουσείων-αρχαιολογικών χώρων -Εως και... τετραπλάσια [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θερινό ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας (8 π.μ. με 8 μ.μ.) από σήμερα και παράλληλες ανατιμήσεις στις τιμές των εισιτήριων.

Από τα 12 στα 20 ευρώ το εισιτήριο στην Ακρόπολη, διπλασιασμός τιμής για το μουσείο της Επιδαύρου και τετραπλασιασμός στη Σπιναλόγκα.
Ωστόσο, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, παραμένουν σε χαμηλές τιμές, συγκριτικά με το τι επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι νέες τιμές που ισχύουν από την 1η Απριλίου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας είναι οι παρακάτω:
Ακρόπολη 20 ευρώ (από 12 ευρώ)
Σπιναλόγκα 8 ευρώ (από 2 ευρώ)
Κνωσός 15 ευρώ (από 6 ευρώ)
Δήλος 12 ευρώ (από 5 ευρώ)
Σούνιο 8 € (από 4 €)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Επιδαύρου 12 € (από 6 €)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Μυκηνών 12 € (από 8 €)
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Λίνδου 12 € (από 6 €)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ολυμπίας 12 € (από 9 €)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών 12 € (από 8 €)
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης 12 € (από 6 €)
Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Θήρας 12 ευρώ (από 6 €)

Αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια μουσείων-αρχαιολογικών χώρων -Εως και... τετραπλάσια [λίστα] | iefimerida.gr 0

Αναφορικά με τις αυξήσεις η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων εξέδωσε την Τρίτη σχετική ανακοίνωση, εστιάζοντας σε ελλείψεις, δυσλειτουργία ενώ κατέγραψε και αντιρρήσεις για τους όρους ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς όπως λέει:
«Δεν συμπεριλαμβάνονται οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού στους δικαιούχους ελευθέρας εισόδου. Αυτό θα δημιουργήσει θέματα στους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, καθώς υπάρχουν κάρτες που είναι ακόμα σε ισχύ για ένα ή δύο έτη.
Οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, δεν μπορούν να λαμβάνουν ελεύθερη είσοδο από το νέο έτος.
Οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών, που περιλαμβάνονται στο νέο ΦΕΚ, μπορούν να λαμβάνουν ελεύθερη είσοδο μόνο όταν τα τέκνα τους είναι μέχρι 23 ετών ή μέχρι 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν στρατιωτικές υποχρεώσεις ή έχουν αναπηρία. Καταλαβαίνετε πως για να αποδείξει ο πολύτεκνος επισκέπτης όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εκνευρισμός και προβλήματα στα ταμεία των υπηρεσιών. Τα ίδια κριτήρια ισχύουν και για τους γονείς τρίτεκνων οικογενειών, όπου θα παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα. Ακόμα, μπορούν να λάβουν ελεύθερη είσοδο οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, μόνο εάν τα τέκνα τους είναι ανήλικα και στην περίπτωση διαζυγίου μόνο ο γονιός που έχει την επιμέλεια. Ζητάτε, δηλαδή, από τους αρχαιοφύλακες που εκτελούν χρέη ταμία, να ζητούν από τους επισκέπτες τις δικαστικές αποφάσεις που ορίζουν την κηδεμονία των τέκνων;»

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΠΕΥΦΑ σας επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο παρόν ΦΕΚ, προκειμένου να μπορέσετε να βελτιώσετε τα συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στους πολυάριθμους επισκέπτες, αλλά και στο προσωπικό, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο που η κίνηση σε μεγάλα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, είναι αυξημένη. Κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αν δεν γνωρίζετε κάτι, καλό είναι να ρωτάτε αυτούς που γνωρίζουν. Αν πάλι νομίζετε ότι τα γνωρίζετε όλα, να αναλαμβάνετε και το κόστος των αποφάσεών σας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ