Οι πρόσφυγες αλλάζουν στάση: Tώρα θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Οι πρόσφυγες αλλάζουν στάση: Tώρα θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, φαίνεται πως οι η τακτική τω προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα έχει αλλάξει καθώς από τα hotspots στα νησιά 9 στους 10 πλέον καταθέτουν αίτηση ασύλου με την ελπίδα να παραμείνουν τουλάχιστον στη χώρα μας.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, σημειώνοντας ότι η νέα αυτή τακτική προκαλεί πίεση στα νησιά καθώς όσοι καταθέτουν αίτηση ασύλου θα παραμένουν εκεί για όσο διάστημα εξετάζεται το αίτημά του σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Μέχρι στιγμής στα νησιά βρίσκονται περίπου 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους έφτασαν μετά τις 20 Μαρτίου, δηλαδή μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι θέσεις πάντως στα κέντρα φιλοξενίας του ανατολικού Αιγαίου δεν ξεπερνούν τις 6.000 κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχίσουν να καταφθάνουν πρόσφυγες, ο αριθμός όσων θα παραμένουν σε αυτά θα αυξάνεται διαρκώς και δεν θα είναι διαχειρίσιμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ