Αλεξιάδης: Μερική αμνηστία για επαναπατρισμό κεφαλαίων από Ελβετία - iefimerida.gr

Αλεξιάδης: Μερική αμνηστία για επαναπατρισμό κεφαλαίων από Ελβετία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μερική αμνηστία και φορολόγηση με συντελεστές πάνω από 15% σ’ όσους επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από την Ελβετία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα» στους Έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, δήλωσε ενδεικτικά ο αρμόδιος υπουργός, προαναγγέλλοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως εξήγησε, το νομοθέτημα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειώσει τα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις για τέτοιου είδους υποθέσεις, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα αδήλωτα ποσά θα φορολογούνται με συντελεστή άνω του 10 – 15%.

Ερωτηθείς για τη λίστα Lagarde, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έχουν επιβληθεί έως τώρα, πρόστιμα άνω των 200 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές ελέγχουν συνδυαστικά όλες τις υπάρχουσες λίστες.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, παραδέχθηκε ότι θα «θα ληφθούν ορισμένα μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν κάποιους φορολογούμενους, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται σκληρά».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει σε περίπτωση η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί εντός του στόχου που έχει βάλει ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άμεσο πρόβλημα ταμειακών ροών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ