Ιωάννινα: Πέντε ώρες έκαναν να πείσουν τους πρόσφυγες να κατέβουν από τα λεωφορεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιωάννινα: Πέντε ώρες έκαναν να πείσουν τους πρόσφυγες να κατέβουν από τα λεωφορεία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις 3 τα ξημερώματα 210 πρόσφυγες και μετανάστες, δέχτηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να μπουν στις σκηνές, στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά.

Τέσσερα λεωφορεία έφτασαν στις 9:30 το βράδυ από τον Πειραιά και με την άφιξη άρχισαν οι διαμαρτυρίες των προσφύγων που ανάμεσα τους ήταν πολλοί με τραύματα στο κεφάλι από τις συμπλοκές που είχαν γίνει στο λιμάνι. Πολλοί υποστήριζαν πως οι οικογένειες κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία, χωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κυλλήνη.

Όταν είδαν τους δημοσιογράφους, φώναζαν πως δεν θέλουν να μείνουν, πως επιθυμούν να γυρίσουν στον Πειραιά και δήλωναν ότι δεν τους άρεσαν οι συνθήκες στο κέντρο, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι ήδη έχουν εγκατασταθεί εκεί, που τους προέτρεπαν να φύγουν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το epiruspost.gr, όταν οι πρόσφυγες αντίκρισαν τον καταυλισμό με τις σκηνές και τις ανύπαρκτες υποδομές, αρνήθηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία ζητώντας να επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα.

Από το λεωφορείο που έφτασε πρώτο, κατέβηκε αρχικά μία νεαρή μητέρα με τρία παιδάκια τα οποία ήταν εξαντλημένα και ντυμένα με καλοκαιρινά ρούχα που δεν τα προστάτευαν από το κρύο. Αμέσως, μέλη του Ερυθρού Σταυρού τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τα έντυσαν με ζεστά ρούχα.

Ιωάννινα: Πέντε ώρες έκαναν να πείσουν τους πρόσφυγες να κατέβουν από τα λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ιωάννινα: Πέντε ώρες έκαναν να πείσουν τους πρόσφυγες να κατέβουν από τα λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Ήρθαμε σε ένα χώρο με άθλιες συνθήκες»

«Αν κατέβουμε θα μείνουμε για πολύ καιρό εδώ», είπε μία γυναίκα από τη Συρία μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Μέναμε στο λιμάνι. Ήρθαν οι οργανώσεις και οι μεταφραστές και μας είπαν ότι θα μας πάνε σε ένα κάμπινγκ, με σπίτια κι ανθρώπινες συνθήκες. Είναι μόνο δύο ώρες από την Αθήνα κι αν δεν σας αρέσει θα γυρίσετε με το ίδιο λεωφορείο. Ανεβήκαμε στα λεωφορεία... Είμαστε εννέα ώρες στο δρόμο. Και ήρθαμε σε έναν χώρο με άθλιες συνθήκες.», συμπλήρωσε.

Ιωάννινα: Πέντε ώρες έκαναν να πείσουν τους πρόσφυγες να κατέβουν από τα λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ.. Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω με το ίδιο λεωφορείο. Μας είπαν ψέματα. Εδώ δεν υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες..Αυτό που βλέπουμε μας έχει τρομάξει.. Στο λιμάνι ήταν πολύ καλύτερα», είπε η γυναίκα που θέλει να φτάσει στη Γερμανία όπου βρίσκεται η υπόλοιπη οικογένειά της.

Ιωάννινα: Πέντε ώρες έκαναν να πείσουν τους πρόσφυγες να κατέβουν από τα λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ιωάννινα: Πέντε ώρες έκαναν να πείσουν τους πρόσφυγες να κατέβουν από τα λεωφορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πηγή φωτο: epiruspost.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ