Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έσβησαν κεράκια στον Τσίπρα -«Να ζήσεις, Αλέξη, και χρόνια πολλά....» [εικόνες] - iefimerida.gr

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έσβησαν κεράκια στον Τσίπρα -«Να ζήσεις, Αλέξη, και χρόνια πολλά....» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ένας χρόνος ψευτιάς» είναι ο τίτλος του χάπενινγκ που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, συνδέοντας την Πρωταπριλιά, που είναι αφιερωμένη στο ψέμα, με τις περσινές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, που έμειναν τελικά στα λόγια.

Οπως τονίζουν, τους είχε υποσχεθεί 4.500 προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και την οικονομική στήριξη της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επέλεξαν να γιορτάσουν αυτή την ημέρα με έναν ξεχωριστό τρόπο και έφεραν τούρτες στις οποίες είχαν τοποθετήσει και από ένα κεράκι στην καθεμία, σε μια συμβολική κίνηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα όσα τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός που τελικά έμειναν... λόγια! Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό και λίγο πριν σβήσουν το ένα κεράκι της τούρτας τραγούδησαν όλοι μαζί «Να ζήσεις, Αλέξη, και χρόνια πολλά... Μας γέμισες ψέματα, άντε γεια». Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μοίρασαν κομμάτια τούρτας στους περαστικούς, σε μια προσπάθεια να δώσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα σε αυτό το χάπενινγκ.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν κάνει κατάληψη στο υπουργείο και είχαν τοποθετήσει αφίσες με τον Αλέξη Τσίπρα ως... Πινόκιο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «πριν ένα χρόνο ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε 4.500 προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης. Κανένα από τα δύο δεν υλοποιήθηκε, η χρηματοδότηση μειώθηκε, ενώ σύμφωνα με στοιχεία οι μισθωτοί στο ΕΣΥ είναι λιγότεροι φέτος κατά 2500 από πέρυσι».

Όπως είπε ο κ. Γιαννακός, μετά το υπουργείο Υγείας θα μεταβούν στο υπουργείο Εργασίας, καθώς ένα από τα βασικά αιτηματά τους παραμένει η ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έσβησαν κεράκια στον Τσίπρα -«Να ζήσεις, Αλέξη, και χρόνια πολλά....» [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έσβησαν κεράκια στον Τσίπρα -«Να ζήσεις, Αλέξη, και χρόνια πολλά....» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έσβησαν κεράκια στον Τσίπρα -«Να ζήσεις, Αλέξη, και χρόνια πολλά....» [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ