Σταθάκης: Από το 2018 θα έχουν εφαρμογή τα μέτρα των έμμεσων φόρων - iefimerida.gr

Σταθάκης: Από το 2018 θα έχουν εφαρμογή τα μέτρα των έμμεσων φόρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Συζητάμε με τους δανειστές κάποια μέτρα έμμεσης φορολογίας το 2018. Συγκεκριμένα, από τα 5,4 δις. ευρώ, τα 3,6 θα έχουν άμεση εφαρμογή ενώ το 2018 θα εφαρμοστούν οι έμμεσοι φόροι της τάξεως του 1,8 δις. ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Τη Δευτέρα ξεκινάμε ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων αλλά είμαστε κοντά σε ορισμένα θέματα και σε απόσταση σε κάποια άλλα. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας. Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων τόνισε ότι υπάρχει απόσταση γιατί έχουν τεθεί από την πλευρά των δανειστών ζητήματα. «Εμείς έχουμε υψηλότατο βαθμό προστασίας για τα στεγαστικά, την μικρομεσαία επιχείρηση κτλ. Οι δανειστές απαιτούν απελευθέρωση όλων των δανείων. Έχουμε ψηφίσει από τον Δεκέμβριο, ότι οι εταιρίες έχουν πολύ αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης. Μπορεί να γίνει μόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος. Θα δοθούν άδειες, πολύ λίγες με πολύ αυστηρό πλαίσιο από την ΤτΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ