Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας -Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας -Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων το απόγευμα της Τρίτης στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας, περιοχή πυκνοκατοικημένη από Κούρδους.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε με το όχημα του σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων, και πυροδότησε εκρηκτικά, όπως αναφέρει το Russian Today, επικαλούμενο πηγή του Reuters.

Τουλάχιστον 7 Τούρκοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ μέχρι στιγμής 27 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους 13 αστυνομικοί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) μα βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Σήμερα βρίσκονταν στο Ντιγιαρμπακίρ τρεις υπουργοί, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα επισκεπτόταν την επαρχία την 1η Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», όπως σημείωσε.

Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute.

Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας -Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας -Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας -Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας -Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία έκρηξη Ντιγιάρμπακιρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ