Η ΚΟΑ στο Ισλαμικό Μουσείο - Ο Μπραμς και ο Μότσαρτ συναντούν τον Τόμας Χόουπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ΚΟΑ στο Ισλαμικό Μουσείο - Ο Μπραμς και ο Μότσαρτ συναντούν τον Τόμας Χόουπ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συναυλία μουσικής δωματίου από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών πλαισιώνει τη Δευτέρα 4/4 την ξενάγηση στην έκθεση του Βρετανού συλλέκτη και σχεδιαστή Τόμας Χόουπ.

Στις 19:30 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση του Τόμας Χόουπ «Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολής» από τη Μίνα Μωραϊτου, επιμελήτρια της Ισλαμικής Συλλογής. Αμέσως μετά η Μαργαρίτα Πλέστη στο βιολί και η Έφη Παπαθωμαΐδη στο πιάνο, ερμηνεύουν έργα Μότσαρτ, Μπραμς και Σεζαρ Φρανκ.

Η ΚΟΑ στο Ισλαμικό Μουσείο - Ο Μπραμς και ο Μότσαρτ συναντούν τον Τόμας Χόουπ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η συμπόρευση του βιολιού με το πιάνο προσφέρει πάντα ιδιαίτερες ηχητικές απολαύσεις και μοιραία έχει εμπνεύσει έργα ανεπανάληπτης ομορφιάς και ποιότητας σε πολλούς, μείζονος σημασίας συνθέτες. Οι δύο καλλιτέχνιδες αναμετρώνται με τρεις σπουδαίες σονάτες, που επάξια κατέχουν σταθερή θέση στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου.

Η ΚΟΑ στο Ισλαμικό Μουσείο - Ο Μπραμς και ο Μότσαρτ συναντούν τον Τόμας Χόουπ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μαργαρίτα Πλέστη στο βιολί, Έφη Παπαθωμαΐδη στο πιάνο

Τέσσερις συναυλίες μουσικών συνόλων της Κ.Ο.Α. είναι ενταγμένες στο φετινό θεματικό κύκλο μουσικής δωματίου της Ορχήστρας με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» και πραγματοποιούνται στα τέσσερα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη που φιλοξενούν διαφορετικές συλλογές και δράσεις.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη με την επιτυχημένη συναυλία στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και έπονται το Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη (16/5) και το Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς (22/6).

Μουσείο Ισλάμικής Τέχνης
Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Κεραμεικός
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 210 3671 015

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ