Το ’21: Το περίφημο ροκ πανκ-δαιμόνιο του Αρη Μπινιάρη, για 4 παραστάσεις στο Gazarte [εικόνες] - iefimerida.gr

Το ’21: Το περίφημο ροκ πανκ-δαιμόνιο του Αρη Μπινιάρη, για 4 παραστάσεις στο Gazarte [εικόνες]

Το περασμένο καλοκαίρι συγκλόνισε στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ο ηθοποιός-ροκ περφόρμερ και οι μουσικοί συνθέτες συνεργάτες του παίζουν μοναδικά με την ιστορική μελέτη «Το 1821 και η αλήθεια» του Γιάννη Σκαρίμπα.

«Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει τον κόπο κανείς να γεννηθεί, είναι η λεφτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση;», Γιάννης Σκαρίμπας, «Το 1821 και η αλήθεια»

Το ’21: Το περίφημο ροκ πανκ-δαιμόνιο του Αρη Μπινιάρη, για 4 παραστάσεις στο Gazarte [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή των παραστάσεων από το κοινό και τους κριτικούς «Το ’21» του Αρη Μπινιάρη επιστρέφει στο Theater Stage του Gazarte για 4 παραστάσεις στις 3, 10, 17 & 24 Απριλίου.

Το ’21: Το περίφημο ροκ πανκ-δαιμόνιο του Αρη Μπινιάρη, για 4 παραστάσεις στο Gazarte [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«To ’21» του Άρη Μπινιάρη είναι μα ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί», που βασιζόταν επίσης στην ομώνυμη νουβέλα του Γιάννη Σκαρίμπα.

Το ’21: Το περίφημο ροκ πανκ-δαιμόνιο του Αρη Μπινιάρη, για 4 παραστάσεις στο Gazarte [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Μπινιάρης, με αφετηρία κείμενα από πηγές της επαναστατικής περιόδου (αποσπάσματα από τα πρακτικά των Εθνοσυνελεύσεων και από απομνημονεύματα αγωνιστών, άρθρα της εφημερίδας του Μεσολογγίου «Ελληνικά Χρονικά», αλλά κι από την επιστολογραφία της εποχής), χρησιμοποιεί ως όχημα το κλασικό ροκ τρίο – ο ίδιος στην κιθάρα, ο Βίκτορας Κουλουμπής στο μπάσο και ο Πάνος Σαρδέλλης στα ντραμς – και την ηλεκτρική ένταση του garage ήχου του, για να δημιουργήσει μια σκηνική εμπειρία μοναδική, με ενεργειακό πεδίο τόσο ισχυρό που ο κάθε θεατής νιώθει να φτάνει σ’ αυτόν η πύρα από ένα ανοιχτό καμίνι.

Το ’21: Το περίφημο ροκ πανκ-δαιμόνιο του Αρη Μπινιάρη, για 4 παραστάσεις στο Gazarte [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μνήμες που ο κάθε Ελληνας φέρει στα κύτταρά του ξυπνάνε φρέσκες και σημερινές από έναν καλλιτέχνη που ανήκει αληθινά στον 21ο αιώνα, χωρίς να ξεχνά την πανάρχαια, ομηρική τέχνη της αφήγησης. Πρόκειται για ένα θεατρικό, μουσικό και οπτικό γεγονός ταυτόχρονα και η κεντρική ιδέα είναι μία: «Μεταξύ δουλείας και δουλείας δεν υπάρχει καμμιά διαφορά. Με το να κάμεις μιαν επανάσταση κι αποτινάξεις το ζυγό, δεν έκαμες τίποτα. Το ’21 αυτό έκαμε. Το να μην ξαναεμπέσεις σε ζυγό - αυτό είναι επανάσταση», όπως πολύ σοφά έγραψε ο Σκαρίμπας.

Το ’21: Το περίφημο ροκ πανκ-δαιμόνιο του Αρη Μπινιάρη, για 4 παραστάσεις στο Gazarte [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Σκηνοθεσία, ερμηνεία & σύνθεση κειμένων: Αρης Μπινιάρης
Σύνθεση & ερμηνεία μουσικής: Βίκτωρας Κουλουμπής (μπάσο), Πάνος Σαρδέλλης (τύμπανα)

Η ροκ περφόρμανς
«Το '21» του Αρη Μπινιάρη
Gazarte: Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210 3452277
Ημέρες: 3, 10, 17 & 24 Απριλίου
Ωρα: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12-15 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Επανάσταση θέατρο Γιάννης Σκαρίμπας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ