Ριζότο με πράσινα σπαράγγια

Είναι η εποχή των σπαραγγιών και δεν θα κουραστώ να σας υπενθυμίζω ότι είναι φανταστικά και πρέπει να τα αγοράσετε. Με ριζότο, τα σπαράγγια γίνονται ένα πλήρες πιάτο.


Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο, Arborio
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 500 γραμμάρια πράσινα σπαράγγια
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαράγγια σε άφθονο βραστό νερό και αλμυρό, για 10 λεπτά
  • Ενώ δεν έχουν βράσει ακόμη τα βυθίζουμε σε κρύο νερό βρύσης
  • Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να διώξουμε τα πολλά υγρά
  • Σε μια ξύλινη βάση, κόβουμε τις τρυφερές μυτούλες και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Κόβουμε το υπόλοιπο σώμα, εκεί που είναι σχετικά μαλακό, σε κομμάτια 1,5 εκ.
  • Ετοιμάζουμε το ριζότο: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι
  • Το αφήνουμε να ασπρίσει για 3 λεπτά
  • Ανακατέψτε απαλά και προσθέστε σιγά σιγά και το κρασί
  • Προσθέτουμε τον ζωμό διαλυμένο σε αρκετό ζεστό νερό
  • Σιγά σιγά το νερό ώσπου να το απορροφά το ρύζι
  • Προσθέτουμε τα κομμένα σπαράγγια
  • Η διαδικασία παίρνει 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, να μη γίνει χυλός
  • Προς το τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα
  • Το ριζότο τότε χυλώνει, παίρνει βάρος και δίνει αρώματα
  • Οταν σερβίρετε τοποθετείτε τις μύτες των σπαραγγιών από πάνω
  • Αν έχετε σχοινόπρασο, ψιλοκόψτε λίγο από πάνω, απογειώνει τα αρώματα!

Εγώ προτιμώ το πλήρες ρύζι, με τον φλοιό του. Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ζεστό νερό, γιατί είναι πιο σκληρό το ρύζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ριζότο σπαράγγια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ