Ερευνες για τους κυανόκρανους στρατιώτες στην Αφρική -Κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων - iefimerida.gr

Ερευνες για τους κυανόκρανους στρατιώτες στην Αφρική -Κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διεύρυνση του πλαισίου των ερευνών του μετά από καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που είναι πιθανό να διέπραξαν ξένοι κυανόκρανοι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο διεθνής οργανισμός έχει ενημερώσει σχετικά τη Γαλλία, την Γκαμπόν, αλλά και το Μπορούντι.

Ο ΟΗΕ τονίζει ότι έλαβε νέες καταγγελίες που στρέφονται κατά κυανόκρανων από το Μαρόκο και το Μπορούντι που έχουν αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ενώ σε μία περίπτωση εμπλέκεται ένα 14χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ, ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την ηγεσία της δύναμης του διεθνούς οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (MINUSCA) έφτασε στην επαρχία Κέμο, προκειμένου να διεξάγει έρευνες.

“Ο ακριβής αριθμός, αλλά και η φύση αυτών των καταγγελιών δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και προσδιοριστεί. Η ομάδα των ειδικών ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά και τις καταγγελίες κατά των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή. Τα θύματα των καταγγελιών περνούν από διαδικασία συνέντευξης, ενώ θα τους παραχθεί ψυχολογική και υγειονομική υποστήριξη,” τονίζει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ