Αγόρι 8 ετών κρατείται στο αεροδρόμιο του Παρισιού εδώ και μία εβδομάδα -Εφτασε ασυνόδευτο - iefimerida.gr

Αγόρι 8 ετών κρατείται στο αεροδρόμιο του Παρισιού εδώ και μία εβδομάδα -Εφτασε ασυνόδευτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αγόρι μόλις 8 ετών κρατείται στο αεροδρόμιο του Παρισιού για πάνω από μία εβδομάδα, καθώς επιχείρησε να μπει στη Γαλλία με πλαστά έγγραφα.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των παιδιών κατηγορούν τις γαλλικές αρχές ότι παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία, καθώς δεν του επιτρέπουν να πάει στους συγγενείς του στη Γαλλία.

Η μητέρα του αγοριού το έβαλε στην πτήση για το Παρίσι από τις Κομόρες, στον Ινδικό Ωκεανό, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή, σύμφωνα με γαλλικά και αφρικανικά ΜΜΕ.

Με ένα σακίδιο πλάτης με τον Spiderman, το αγόρι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο στις 21 Μαρτίου και κρατείται εκεί από τότε, καθώς το διαβατήριό του ήταν στο όνομα ξαδέλφου του. Το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να κρατηθεί στο χώρο της αναμονής για τη δική του προστασία.

Μία δικηγόρος που ειδικεύεται στην προστασία των παιδιών, η Καθρίν Νταούντ, έχει διαφορετική άποψη. «Η φυλάκιση ενός παιδιού στο αεροδρόμιο, ειδικά τόσο μικρής ηλικίας, είναι ενάντια στη διεθνή συνθήκη για την προστασία των παιδιών, την οποία έχει υπογράψει η Γαλλία», δήλωσε. «Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ένα παιδί εγκλωβισμένο στο ίδιο ''κλουβί'' με τους ενήλικες. Για το παιδί είναι μία φυλακή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, η μητέρα του αγοριού ζήτησε να στείλουν το παιδί πίσω. Οι αρχές προσπαθούν να οργανώσουν το ταξίδι, προκειμένου να συνοδεύσει κάποιος τον 8χρονο, αλλά η διαδικασία καθυστέρησε εξαιτίας των διακοπών του Πάσχα, εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου, μιλώντας στον Guardian.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να μείνει το παιδί στο αεροδρόμιο, μέχρι να επιστραφεί στη μητέρα του. Δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου να αμφισβητεί τις δικαστικές αποφάσεις. Προφανώς του φέρονται σωστά και είναι μαζί του κάποιος από τον Ερυθρό Σταυρό», είπε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την Νταούντ όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Το 2014, ανέφερε, 259 ασυνόδευτοι ανήλικοι κρατήθηκαν στο χώρο αναμονής του αεροδρομίου. Όπως ισχύει και για τους ενήλικες που φτάνουν στη Γαλλία χωρίς έγγραφα, μπορεί να μείνουν εκεί ακόμη και 20 ημέρες, πριν τους επιτραπεί να μπουν στη χώρα ή απελαθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροδρόμιο Παρισιού 8χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ