Απογοήτευση Γιούνκερ για Ερντογάν -Για την αντίδραση του Τούρκου στο γερμανικό σατιρικό βίντεο - iefimerida.gr

Απογοήτευση Γιούνκερ για Ερντογάν -Για την αντίδραση του Τούρκου στο γερμανικό σατιρικό βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απογοητευμένος φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέφερε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Μίνα Αντρέεβα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

Αφορμή αποτέλεσε το σατιρικό βίντεο καναλιού της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, με τον Τούρκο πρόεδρο να ζητά μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ εξηγήσεις από τον Γερμανό πρέσβη στην Αγκυρα.

Μέσω της εκπροσώπου του ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε πως τέτοιες κινήσεις «απομακρύνουν την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν εκτιμά την κίνηση της επίκλησης του Γερμανού πρέσβη εξαιτίας ενός σατιρικού τραγουδιού. (Ο πρόεδρος Γιούνκερ) πιστεύει πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας μεγαλώνει περαιτέρω την απόσταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μας φέρνει πιο κοντά. Αν και εκτιμά τη συνεργασία και τα κοινά συμφέροντα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, η κίνηση αυτή δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές της ΕΕ για την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης», ανέφερε πιο συγκεκριμένα η κ. Αντρέεβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ