×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Χούμους, άλειμμα από ρεβύθια

Χούμους, άλειμμα από ρεβύθια
30|03|2016 | 17:17

Πιάτο της Μέσης Ανατολής, πολύ γνωστό και στη χώρα μας πλέον. Το βρίσκουμε ακόμη και έτοιμο συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ. Δεν έχει όμως καμία σχέση με τη συνταγή που θα σας περιγράψω παρακάτω.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 χοντρές σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κίμινο
  • Λίγο δυόσμο αν σας αρέσει η γεύση του
  • Αλάτι και πιπέρι 

Χούμους, άλειμμα από ρεβύθια | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν βρασμένα έτοιμα ρεβύθια, σε κονσέρβα
  • Εσείς βράστε τα, είναι πραγματικά εύκολο και τα επιπλέον μπορούν να χρησιμεύουν σε μια σαλάτα
  • Βάζουμε τα ρεβύθια μας στο μπλέντερ, και τα λιώνουμε σε πολύ μέτρια ταχύτητα, να μη γίνουν μους!
  • Προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, το κίμινο, το αλάτι
  • Συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα
  • Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε
  • Οταν σερβίρουμε, ρίχνουμε δυόσμο από πάνω και μπόλικο ελαιόλαδο και πιπέρι
  • Απαραιτήτως και λίγο κίμινο για ομορφιά, αν και εμένα μου αρέσει καλύτερα το πιπέρι από πάνω
  • Για πιο σέξι γεύση, κόβω και μια πιπεριά τσίλι!

Χούμους, άλειμμα από ρεβύθια | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ