Formula 1: Πιο γρήγορη πίστα στον κόσμο το Μπακού - iefimerida.gr

Formula 1: Πιο γρήγορη πίστα στον κόσμο το Μπακού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό στη Formula1, καθώς τον Ιούνιο (17-19) θα διεξάγει για πρώτη φορά στην ιστορία Γκραν Πρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μάλιστα, θα είναι το πιο γρήγορο σιρκουί πόλης, όχι μόνο στην F1, αλλά και σε όλον τον κόσμο, όπως δήλωσε ο σχεδιαστής Χέρμαν Τίλκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Baku City Circuit, όπως είναι η πλήρης ονομασία της. «Η πίστα του Μπακού ξεχωρίζει και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Δεν συγκρίνεται με καμία από τις υπάρχουσες πίστες επειδή είναι σιρκουί πόλης, αλλά ακόμα και να συγκριθεί με πίστες πόλης, το Μπακού είναι μοναδικό. Αναμένεται να είναι η πιο γρήγορη πίστα δρόμου στο καλεντάρι της F1, δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή, θα είναι από τις πιο συναρπαστικές στο πρόγραμμα και η ταχύτερη πίστα πόλης του κόσμου», ήταν τα λόγια του.

Η επιβεβαίωση ήρθε και από τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος επισκέφθηκε το Μπακού νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο ως πρεσβευτής του αγώνα. Ο Ισπανός τόνισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία μία πίστα δρόμου θα φτάσει σε ταχύτητες επιπέδου των 340 χλμ./ώρα. «Είναι μοναδική, δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με άλλες πίστες. Είναι καλή και για τους οδηγούς και για τους οδηγούς και από πλευράς θεάματος για τους θεατές. Εδώ έχεις την ευκαιρία για προσπέραση, πολλές διαφορετικές δράσεις, πολύ υψηλές ταχύτητες, περίπου 340 χλμ./ώρα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μία πίστα δρόμου θα φτάσει σε τόσο υψηλή ταχύτητα. Θα είναι η πιο γρήγορη πίστα δρόμου και ένα απίστευτο σόου», ανέφερε ο πιλότος της McLaren.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Formula 1 – F1 Μπακού πίστα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ