Για αφελληνισμό και περιθωριοποίηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το Φεστιβάλ Αθηνών - iefimerida.gr

Για αφελληνισμό και περιθωριοποίηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το Φεστιβάλ Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το ταλέντο δεν αρκεί για μια τόσο νευραλγική θέση» τονίζεται σε ανακοίνωση του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την επιλογή του Γιαν Φαμπρ ως επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών και τη διάθεση του για ένα καλοκαίρι αφιερωμένο στον πολιτισμό του Βελγίου.

Από τον Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η επιλογή από την κυβέρνηση του ρηξικέλευθου αλλά και αμφιλεγόμενου Γιαν Φαμπρ στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ είχε σίγουρα ενδιαφέρον. Ειδικά μετά την άκομψη καρατόμηση του –απόλυτα επιτυχημένου- Γιώργου Λούκου. Δυστυχώς, το ταλέντο δεν αρκεί για μια τόσο νευραλγική θέση, κάτι που αποδείχθηκε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Βέλγος σούπερ σταρ.
Έτσι, ο «επιμελητής» (όπως δήλωσε ο ίδιος) του Ελληνικού Φεστιβάλ μας αποκάλυψε με ενθουσιασμό πως η επόμενη (καλοκαίρι 2016) εκδοχή του σημαντικότατου αυτού πολιτιστικού γεγονότος θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην πατρίδα του, το Βέλγιο. Εννοείται πως αυτό το άτυπο Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου και Βρυξελλών θα φιλοξενήσει και ουκ ολίγες δημιουργίες του ίδιου του κυρίου Φαμπρ.

Ακούσαμε δε πως τα δύο χρόνια που θα ακολουθήσουν (2017-2018) θα υπάρξει ποσόστωση (!) στον αριθμό των ελλήνων καλλιτεχνών. Προφανώς για να προστατευθεί αυτό το είδος υπό εξαφάνιση…
Το Ελληνικό Φεστιβάλ αποτελεί έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο θεσμό. Ένα γιγαντιαίο πολυπολιτισμικό καλλιτεχνικό ιβέντ το οποίο παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες δημιουργούς να αναδειχθούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Χρησιμοποιούμε Ενεστώτα και όχι Αόριστο γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρξει άμεσα κάποια επανορθωτική δήλωση είτε του ίδιου του κ. Φαμπρ είτε του αρμόδιου υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά η οποία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο αφελληνισμός, η συρρίκνωση και η περιθωριοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ, θα αποτελέσουν ένα βαρύτατο πλήγμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ