«Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στην ΟΝΕ» - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στην ΟΝΕ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» απαντά στις κατηγορίες ότι η Ελλάδα εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως οι δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί περί αλλοιωμένων στοιχείων της Ελλάδας για να ενταχθεί στην ΟΝΕ, είναι εντελώς αβάσιμες. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός δίνει και μία απάντηση στη λέξη «λάθος» που χρησιμοποίησε ο κ.Σαρκοζί για την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωζώνη τονίζοντας «η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων του 1999. Το 2004 η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ.Σημίτης εξηγεί ουσιαστικά που διατέθηκαν τα κονδύλια για οπλικά συστήματα που παρελήφθησαν το 2004 και μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό προηγούμενης περιόδου κατά την οποία παραγγέλθηκαν.

«Εχει καταγγελθεί επανειλημμένως αυτή η απάτη που βασίστηκε σε πολιτικά κίνητρα» σημειώνει αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά το 2004. Ο κ.Σημίτης γράφει ακόμα πως «το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας» καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ. Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει «ας ελπίσουμε ότι οι ενστάσεις για τα στατιστικά στοιχεία θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ώριμες σκέψεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ