ΕΤΕ: Ετοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να στηρίξει τις επιχειρήσεις - iefimerida.gr

ΕΤΕ: Ετοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να στηρίξει τις επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, υποστηρίζοντας- μέσω ορθής ανάληψης κινδύνου- νέες επιχειρήσεις νέας νοοτροπίας είναι η Εθνική Τράπεζα.

Σε εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυσή της, η πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Λούκα Κατσέλη υπογράμμισε ότι η Εθνική, όπως έκανε πάντοτε, ανταποκρίνεται σήμερα στις πιεστικές ανάγκες της χώρας για ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, για προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και συνεχή αναβάθμιση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου. Και το κάνει με τη στήριξη βιώσιμων επενδυτικών πρωτοβουλιών, τη δημιουργία νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων, την προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και με το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, τόνισε η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της στο να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας. Η Εθνική, με κεφαλαιακούς δείκτες χωρίς προηγούμενο στην αγορά μας, και μέσω της πλεονάζουσας ρευστότητάς της, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να υποστηρίξει επιχειρήσεις νέας νοοτροπίας, μέσω ορθής ανάληψης κινδύνου, και ευθυγράμμιση κινήτρων μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης, πρόσθεσε. Ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε και στην επένδυση που έγινε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Act4Greece, μία νέα για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμα crowdfunding, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει την δράση της για κοινωφελείς σκοπούς.

Σε δεύτερη φάση, και όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του νομικού πλαισίου, όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα αυτή και για χρηματοδοτικούς σκοπούς νεοφυών επιχειρήσεων, σε μία στιγμή που η χώρα μας έχει να εισπράξει το μέγιστο όφελος από την προώθηση και υποστήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στηρίζουμε τους πελάτες μας όλων των μεγεθών, μέσα από νέα εργαλεία και στρατηγικές συνεργασίες με την EBRD και το EIF, ενώ δεν σταματήσαμε καθ’όλη την διάρκεια των τελευταίων ετών την διοχέτευση ρευστότητας στους πελάτες μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Τράπεζα Κατσέλη Φραγκιαδακης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ