H ΕΣΕΕ ζητά τη νομοθέτηση και διεύρυνση της 2ης ευκαιρίας για τους μικρομεσαίους - iefimerida.gr

H ΕΣΕΕ ζητά τη νομοθέτηση και διεύρυνση της 2ης ευκαιρίας για τους μικρομεσαίους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επέκταση των ευεργετικών διατάξεων «δεύτερης ευκαιρίας» και στις επιχειρήσεις που κήρυξαν πτώχευση και πριν την 1η Ιανουαρίου 2016 ζητά η ΕΣΕΕ.

Με επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, που ολοκληρώνονται σύντομα ζητά η «δεύτερη ευκαιρία» να μην καλύπτει μόνο τις περίπου 700 με 800 επιχειρήσεις που πτωχεύουν κάθε χρόνο αλλά να συμπεριλάβει και αυτές που λόγω της κρίσης αναγκάστηκαν να πτωχεύσουν τα προηγούμενα χρόνια.\

Η ΕΣΕΕ στηρίζει επίσης την διαφαινόμενη αντικατάσταση των συνδίκων πτώχευσης από τους συμβούλους αφερεγγυότητας. Πρόκειται για μια νέα επαγγελματική κατηγορία στο πρότυπο ξένων πρακτικών, πιστοποιημένα πρόσωπα με γνώσεις στην οικονομική των επιχειρήσεων, το πτωχευτικό πλαίσιο, το φορολογικό και εμπορικό δίκαιο, τα οποία θα αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την άμεση ρευστοποίηση της περιουσίας πτωχεύσαντος, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.
Σημειώνεται ότι από τριετίας η Συνομοσπονδία έχει τονίσει την ανάγκη να επικουρηθεί η «εντός κρίσης μικρομεσαία επιχείρηση», ήτοι η επιχείρηση εκείνη που δεν είχε χρέη και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προ της κρίσης αλλά περιήλθε στην θέση του οφειλέτη λόγω της ύφεσης, της πτώσης του τζίρου και της κατάρρευσης των δικτύων της.

Είναι κρίμα επιχειρηματίες με δυνάμεις, καλές ιδέες και προοπτικές, τονίζει ο κ. Κορκίδης, οι οποίοι με υπερπροσπάθεια έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης να μείνουν μάχιμοι, να τίθενται βιαίως εκτός αγοράς, να εγκαταλείπονται στην τύχη τους, να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και να χάνονται για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, επειδή δεν υπάρχουν εργαλεία ικανά να τους προστατέψουν και να τους βοηθήσουν στην πιο δύσκολη ώρα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΕΕ Κορκίδης 2η ευκαιρία πτωχεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ