Η Apple νίκησε το FBI (;)– Γιατί το Γραφείο Ερευνών αποσύρθηκε από τη δίκη - iefimerida.gr

Η Apple νίκησε το FBI (;)– Γιατί το Γραφείο Ερευνών αποσύρθηκε από τη δίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που συνοδεύτηκε από αιχμηρές δηλώσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ Apple και FBI, το Αμερικανικό Γραφείο Ερευνών απέσυρε τις κατηγορίες του για την παασίγνωστη εταιρεία.

Με αυτό το τρόπο, η Apple κατάφερε να νικήσει την μάχη, καταφέρνοντας να μην «σπάσει» το iPhone 5C του ανθρώπου που αιματοκύλησε τους δρόμους του San Bernantino των Η.Π.Α, τον περασμένο Δεκέμβριο. Κάτι που αν συνέβαινε θα στεκόταν αντίθετο στο πρωτόκολλο της εταιρίας, αλλά και στην συνολική της πολιτική γύρω από την ασφάλεια των πελατών της.

Εδώ και καιρό γνωρίζαμε ότι η κόντρα μεταξύ FBI και Apple θα λυνόταν στο δικαστήριο, το οποίο είχε οριστεί στις 22 Μαρτίου. Την προηγούμενη Τρίτη, το FBI κατέθεσε αίτημα αναστολής επ' αορίστου της διαδικασίας, αφού όπως τόνισε, βρέθηκε άλλως τρόπος ώστε να «σπάσει» το iPhone του δράστη του τρομοκρατικού χτυπήματος, χωρίς την συμβολή της Apple.

Παρότι το FBI είχε κάνει σαφές σε προηγούμενες συνεδρίες ότι χωρίς την βοήθεια της Apple κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως αδύνατο, πλέον έκανε γνωστό ότι βρήκε μόνο του την λύση. «Η κυβέρνηση πλέον έχει επιτυχώς εισχωρήσει στα δεδομένα του κινητού του Farook και ως εκ τούτου δεν απαιτεί πλέον την βοήθεια της Apple» ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, με το FBI να κάνει ένα σημαντικό βήμα πίσω.

Αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το FBI ήθελε την βοήθεια της Apple ώστε να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο, το οποίο θα βοηθούσε το Γραφείο Ερευνών σε αντίστοιχες μελλοντικές περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η αναφορά των ανθρώπων του FBI ήταν ιδιαίτερα μικρή, χωρίς να περιέχει λεπτομέρειες για το ποιος τους βοήθησε, πόσο χρόνο πήρε, αλλά και ποια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε.

Η έκβαση της υπόθεσης, οδήγησε τους περισσότερους να μιλήσουν για την νίκη της ιδιωτικότητας και του απορρήτου. Η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως, δείχνει πως πλέον το FBI μπορεί να έχει πρόσβαση σε όποιο κινητό επιθυμεί. Δείχνει πως ούτε η Apple δεν έχει την δυνατότητα να διασφαλίσει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών της.

Αυτό που... έμεινε στην τεράστια εταιρία, είναι ότι δεν «παραδόθηκε» στο FBI. Οτι προσπάθησε και εν τέλει στάθηκε ενάντια σε μια πράξη που θα ήταν αντίθετη με την πολιτική της, αλλά και ότι δεν δημιούργησε το πολυπόθητο δικαστικό προηγούμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple FBI δίκη Γραφείο Ερευνών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ