Μιούτσια Πράντα: Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών -Τι φορά η κάθε μια [εικόνες] - iefimerida.gr

Μιούτσια Πράντα: Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών -Τι φορά η κάθε μια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνείται να μπει στη λογική του ανδρόγυνου στυλ και εντοπίζει δύο κατηγορίες γυναικών: τις παραδομένες συζύγους και τις νέες φεμινίστριες. Τις ξεχωρίζει από τα παπούτσια!

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Μιούτσια Πράντα, η διάσημη σχεδιάστρια μόδας, ανεβάζει άνδρες μοντέλα στις γυναικείες επιδείξεις και το αντίθετο: «Πιστεύω πως ο συνδυασμός είναι πιο αληθινός» δηλώνει.

Μιούτσια Πράντα: Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών -Τι φορά η κάθε μια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αλλά αρνείται να μπει στη λογική της unisex σειράς ρούχων, η οποία σιγά σιγά καθιερώνεται σε μεγάλες εταιρείες ενδύματος και επίσης αρνείται κατηγορηματικά το να παρουσιάσει την ανδρική και τη γυναικεία σειρά ρούχων στην ίδια πασαρέλα, πρακτική που για λόγους οικονομίας ακολουθείται από ορισμένους οίκους στις εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο.

Μιούτσια Πράντα: Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών -Τι φορά η κάθε μια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Είμαι αντίθετη σε αυτό. Το να κάνω δύο δημιουργικά σόου σε ένα, είναι σφαγή» δήλωσε πρόσφατα η Μιούτσια Πράντα. «Πρέπει να είναι ένα τεράστιο σόου, εάν θέλεις να το κάνεις σοβαρά. Την περασμένη φορά, κάποιος παραπονέθηκε ότι υπήρχαν πάρα πολλές γυναίκες στην ανδρική επίδειξη και ότι οι γυναίκες αποσπούν την προσοχή από την ανδρική συλλογή και κατά μία έννοια είχε δίκιο, διότι οι γυναίκες είναι πιο θεατρικές και επισκιάζουν τα ανδρικά ρούχα».

Μιούτσια Πράντα: Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών -Τι φορά η κάθε μια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η αισθητική και η σχεδιαστική γραμμή της 65χρονης Πράντα όσον αφορά τα φύλα είναι πιο προοδευτική και ανατρεπτική από τις προσεγγίσεις πολλών σχεδιαστών που ανήκουν στο unisex κίνημα. Ωστόσο όταν λέει ότι οι γυναίκες είναι πιο «θεατρικές» στο ντύσιμο, δεν ταυτίζει τη λάμψη με την αισθητική και δεν υπονοεί ότι οι άνδρες δεν μπορούν να ντυθούν αρκετά θεατρικά... Αναφέρεται πιο πολύ στην θηλυκή παρουσία, που γοητεύει το μάτι και αιχμαλωτίζει την προσοχή του θεατή.

Μιούτσια Πράντα: Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών -Τι φορά η κάθε μια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οσον αφορά τη μόδα για τους άνδρες, λέει «προσπάθησα να διευρύνω τις ενδυματολογικές επιλογές τους, χωρίς όμως να φτάσω στο σημείο της υπερβολής ή των ενδυμάτων που δεν μπορούν να φορεθούν» υποστηρίζει η Ιταλίδα σχεδιάστρια.

Μιούτσια Πράντα: Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών -Τι φορά η κάθε μια [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οσον αφορά τη θέση της γυναίκας, όπως αποτυπώνεται στη μόδα λέει το εξής «υπάρχουν δύο τάσεις: οι γυναίκες που έχουν “παραδοθεί” στην κοινωνική σύμβαση, οπότε απλά θέλουν να παντρευτούν και να διατηρήσουν όσο γίνεται περισσότερο τη νεότητα και τη σιλουέτα τους και ευτυχώς υπάρχει και ένας εμφανής φεμινισμός στη νέα γενιά. Μπορείς να ξεχωρίσεις ποιες είναι ποιες από το αν φορούν τακούνια ή λόφερς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα κοινωνία Μιλάνο Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ