Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ -Αποκλείστηκαν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ -Αποκλείστηκαν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε το βράδυ της Δευτέρας (για την Ελλάδα) στην Ουάσιγκτον, όταν έπεσαν πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε αναφορά για πυροβολισμούς στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου. Αμέσως εστάλησαν οδηγίες στους εργαζόμενους να βρουν καταφύγιο. Ενα άτομο που άνοιξε πυρ συνελήφθη και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όχι σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Το CBS ανέφερε ότι δύο τουρίστες, που βρίσκονταν στο κέντρο επισκεπτών, τραυματίστηκαν ελαφρά από εξοστρακισμό σφαίρας, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτηση της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».

Νωρίτερα, στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εντός του κτιρίου, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη .

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αξιωματικός δεν ταυτοποίησε, ούτε περιέγραψε τον δράστη, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άτομο προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στον Λευκό Οίκο, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να διαψεύδουν την είδηση.

Λίγοι γερουσιαστές βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας των διακοπών στο Κογκρέσο, με το περιστατικό να συμβαίνει μετά από μια αστυνομική άσκηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον σύγχυση.

Οι μυστικές υπηρεσίες απέκλεισαν προσωρινά την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο μετά το περιστατικό, ως «προληπτικό μέτρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καπιτώλιο πυροβολισμοί Λευκός Οίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ