Η θηριώδης τετράτροχη μοτοσυκλέτα με κινητήρα V8 - Από την Maserati

Μια εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα παρουσίασε ο οίκος Lazareth, «σμιλεύοντας» ως άλλο γλυπτό το μηχανικό πλαίσιο γύρω από έναν θηριώδη κινητήρα V8 της Maserati που αποδίδει 470 ίππους!


Η τετράτροχη LM-847 είναι κατασκευασμένη από πολυεστέρα και ανθρακονήματα και το πλαίσιο της αγκαλιάζει το 4,7 λίτρων κινητήρα του που προέρχεται από την γνωστή ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.


Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Lazareth αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη με τις εντυπωσιακές ιδιοκατασκευές της, η φετινή όμως μοτοσυκλέτα που ζυγίζει 400 κιλά πραγματικά ξεπερνά τα όρια της φαντασίας, αλλά και της μηχανικής.


Αποδίδοντας 470 ίππους στις 7.000 στροφές και μια θηριώδη ροπή 63χλγμ στις 4.750, η μοτοσυκλέτα χρειάζεται οπωσδήποτε τα ηλεκτρονικά συστήματα anti-spin για να περάσει όλη αυτή η δύναμη στους 4 τροχούς της και τα εξαιρετικά michelin power cup pro λάστιχα της.


Και για να σταματήσει από τις εξωφρενικές ταχύτητες που αναπτύσσει, φροντίζει η κορυφαία εταιρεία κατασκευής φρένων, η brembo, η οποία και έχει κατασκευάσει τα 420 χλ εμπρός δισκόφρενα και τα 255 χλ που βρίσκονται στο πίσω σετ τροχών.


Η Lazareth LM-847 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και είναι ακόμη άγνωστο αν τελικά θα προχωρήσει η μαζική παραγωγή του, καθώς οι άδειες που θα χρειαζόταν για να τις επιτραπεί να βγει στους δρόμους θα αλλοίωναν μεγάλο μέρος του αρχικού κόνσεπτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ