«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο- Καθοδική πορεία μετά τα capital controls [πίνακες] - iefimerida.gr

«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο- Καθοδική πορεία μετά τα capital controls [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καθοδική πορεία σε ασφάλειες ζωής αλλά και ζημιών, που άρχισε από τον Ιούλιο του 2015 με την επιβολή των capital controls συνεχίζεται και τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο 2016 παρουσίασε νέα πτώση. Η μειωμένη παραγωγή αφορά κατά κύριο λόγο τις ασφάλειες Ζωής, όπου σημειώνεται πτώση κατά 12,4% και στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών με πτώση κατά 7,7%.

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ περιλαμβάνονται στοιχεία από στοιχεία από 56 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν ποσοστό 94,4% της συνολικής παραγωγής στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και ποσοστό 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής, σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2015.

«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο- Καθοδική πορεία μετά τα capital controls [πίνακες] | iefimerida.gr 0


Κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2016, ο κλάδος Ασφαλίσεων Ζωής συνέχισε να μειώνει την παραγωγή του (-6,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2015), φαινόμενο που ξεκίνησε να παρατηρείται από τον Ιούλιο του 2015 λόγω της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων.
Πίνακας 2
Σε ότι αφορά τις ασφαλίσεις ζωής διαπιστώνεται «βουτιά» σε αυτές που αφορούν στην διαρκή ασφάλιση ασθένειας, που σημειώνει κάμψη κατά 99,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό τμήμα.

«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο- Καθοδική πορεία μετά τα capital controls [πίνακες] | iefimerida.gr 1

Κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2016, ο κλάδος Ασφαλίσεων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις συνέχισε να μειώνει την παραγωγή του (-18,6% έναντι του Ιανουαρίου του 2015), φαινόμενο που ξεκίνησε να παρατηρείται από τον Ιούλιο του 2015, λόγω της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που μεταξύ άλλων δεν επέτρεψαν την έκδοση νέων συμβολαίων (ενιαίων ή περιοδικών ασφαλίστρων).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ