Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ έσωσε 25χρονο πάνω στο ρινγκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ έσωσε 25χρονο πάνω στο ρινγκ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν το 1991 όταν ο Κρις Γιούμπανκ είδε τον αντίπαλό του αιμόφυρτο στο ρινγκ και ζήτησε να σταματήσει ο αγώνας. Σχεδόν 25 χρόνια μετά, πρωταγωνιστής σε έναν εξίσου σοβαρό τραυματισμό ήταν ο γιος του, με τον 49χρονο να επεμβαίνει και ουσιαστικά να σώζει τη ζωή του Νικ Μπλάκγουελ.

Η μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου ανέδειξε νικητή τον Κρις Γιούμπανκ Jr όμως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον πατέρα του.Δύο γύρους πριν το τέλος, ο άλλοτε Παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ, ανέβηκε στο ρινγκ και ζήτησε από τον γιο του να μην χτυπά τον αντίπαλο στο πρόσωπο αφού είχε καταλάβει πως η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

Ζήτησε μάλιστα από τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Κρις Γιουμπανκ Jr, συνέχισε με χτυπήματα στο κορμί του αντιπάλου του, ο οποίος λίγο αργότερα λιποθύμησε και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία, με τους γιατρούς να προχωρούν σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ έσωσε 25χρονο πάνω στο ρινγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1991, όταν στη διεκδίκηση του τίτλου, ο Κρις Γιουμπανκ είχε τραυματίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον Μάικλ Γουότσον, ο οποίος είχε πέσει σε κώμα για 40 ημέρες.

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ έσωσε 25χρονο πάνω στο ρινγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ