Εγκρίνεται σήμερα η συγχώνευση Alpha-Eurobank από τους μετόχους - iefimerida.gr

Εγκρίνεται σήμερα η συγχώνευση Alpha-Eurobank από τους μετόχους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκρισή τους αναμένεται να δώσουν σήμερα οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Alpha Bank και της Eurobank για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών και τη δημιουργία της νέας σούπερ-τράπεζας Alpha-Eurobank.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί, στις συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών θα δοθεί το πράσινο φως για τη συγχώνευση αλλά και την αυξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισεκατομύρια ευρώ στη νέα τράπεζα Alpha-Eurobank. Από αυτά τα 500 εκατομμύρια ευρώ θα τα καλύψει το επενδυτικό fund του Κατάρ, μέσω ομολογιακού δανείου που θα εκδοθεί για αυτό το σκοπό.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών, σύμφωνα με όσα λένε οι δύο τράπεζες προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011. Δηλαδή η Alpha-Eurobank θα ξεκινήσει να λειτουργεί ήδη από τον Δεκέμβριο. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η έκδοση του ομολογιακού δανείου θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2012.

Πρόεδρος της Alpha-Eurobank θα παραμείνει ο κ. Γ. Κωστόπουλος ενώ διευθύνοντες σύμβουλοι θα είναι οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι των Αlpha Bank και Eurobank κ.κ. Δ. Μαντζούνης (εταιρικό κέντρο) και Ν. Νανόπουλος (επιχειρηματικές δραστηριότητες).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ