Πρώην επικεφαλής CIA: Το Brexit θα αποδυναμώσει τον πόλεμο της Δύσης κατά της τρομοκρατίας - iefimerida.gr

Πρώην επικεφαλής CIA: Το Brexit θα αποδυναμώσει τον πόλεμο της Δύσης κατά της τρομοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να σκεφτούν διπλά, πριν αποχωρήσουν από την ΕΕ, καλεί τους Βρετανούς ο πρώην επικεφαλής της CIA, εκφράζοντας τον φόβο ότι το Brexit θα κάνει τον κόσμο ακόμη πιο επικίνδυνο και δύσκολα διαχειρίσιμο.

Σε άρθρο του στην Telegraph, ο Αμερικανός στρατηγός- επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ πριν υπηρετήσει ως επικεφαλής της CIA, προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, στον τομέα της ασφάλειας.

«Στην Ευρώπη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να καθιερώσει τη ρωσική κυριαρχία στις γειτονικές χώρες, ενώ χορηγεί δυνάμεις που στοχεύουν στη διάσπαση της ευρωπαϊκής ενότητας. Στη Μέση Ανατολή, η κατάρρευση πολλών χωρών έχει ανοίξει την πόρτα για τον έλεγχο τεράστιων περιοχών από εξτρεμιστές που σχεδιάζουν μαζικές δολοφονίες στους δρόμους των πόλεών μας. Στον κυβερνοχώρο, εξτρεμιστές και εγκληματίες προσπαθούν να στρατολογήσουν επίδοξους τζιχαντιστές και να επιτεθούν σε χρηματοοικονομικά συστήματα, βιομηχανικά δίκτυα και δεδομένα τεράστιας αξίας και ευαισθησίας. Σε εποχή τέτοιων προκλήσεων, είναι σημαντικό η Δύση να παραμείνει δυνατή και ενωμένη», τονίζει ο Πετρέους στο άρθρο του.

Στη δική του λογική, σημειώνει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα Brexit θα αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην ισχύ και την αντοχή της ΕΕ σε μία στιγμή που η Δύση δέχεται επιθέσεις από πολλαπλές κατευθύνσεις. «Επίσης το Brexit θα μειώσει σημαντικά την ικανότητα της Βρετανίας να επηρεάζει και να καθοδηγεί το μέλλον της Ευρώπης και αναμφισβήτητα θα μειώσει τη βρετανική επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο», τονίζει.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η ασφάλεια και η ευημερία των χωρών μας δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες στην ήπειρο», τονίζει ακόμη ο Αμερικανός στρατηγός, προειδοποιώντας ότι είναι εσφαλμένη η εντύπωση πως η έξοδος από την ΕΕ θα μειώσει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στη Βρετανία.

«Η τρομοκρατική απειλή, δυστυχώς, θα είναι μαζί μας στο μέλλον, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα στο Βέλγιο. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας είναι με τη συνεργασία σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων, πληροφοριών και διπλωματίας σε όλο τον δυτικό κόσμο, για να πλήξουμε τους τρομοκράτες στη ρίζα τους. Η ΕΕ, παρά τις ατέλειές της, είναι σημαντικός παίκτης σε αυτή την προσπάθεια», αναφέρει ακόμη ο Αμερικανός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιβιντ Πετρέους CIA τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ