Μαρμελάδα πορτοκάλι και μανταρίνι

Τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εποχή τους, ζουμερά και γλυκά. Τα μανταρίνια τα προλαβαίνετε, για μια σπιτική και σχεδόν άγλυκη μαρμελάδα.

Υλικά για 2 βαζάκια

  • 1 πορτοκάλι βιολογικό
  • 2 μανταρίνια βιολογικά
  • Χυμό από 1 λεμόνι 
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη για 1 κιλό φρούτα

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίστε τα φρούτα και κόψτε τα χοντρά
  • Κρατήστε τη φλούδα
  • Σε νερό που βράζει βάλτε τα να ασπρίσουν για 5 λεπτά
  • Κόψτε τα σε φετούλες και κρατήστε λίγο άσπρο, έχει πυκτίνη και βοηθάει τη μαρμελάδα να πήξει
  • Κρατήστε και μερικά κουκούτσια
  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, τη φλούδα τους, το χυμό λεμονιού, τα ξυλαράκια κανέλας και τη ζάχαρη.
  • Ανακατέψτε τα καλά και βάλτε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
  • Ανακατέψτε και αφήστε τα 40 λεπτά
  • Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
  • Αν έχει αφρό στην επιφάνεια, αφαιρέστε τον
  • Βάλτε τη ζεστή μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και σκεπάστε αμέσως με το βιδωτό καπάκι
  • Αναποδογυρίστε τα βαζάκια και αφήστε τα
  • Σηκώστε τα όρθια μόνο όταν κρυώσουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ