Έκπτωση ως και 94,5% έφεραν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες φαρμάκων - iefimerida.gr

Έκπτωση ως και 94,5% έφεραν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες φαρμάκων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστια έκπτωση που ξεπέρασε το 90% πέτυχε το υπουργείο Υγείας στη χτεσινή -δεύτερη- ηλεκτρονική δημοπρασία φαρμάκων αφού κατάφερε να αγοράσει μια μεγάλη παρτίδα φαρμάκων στο ποσό των 616.000 ευρώ αντί των 10 εκατομυρίων ευρών που ήταν η προϋπολογισθείσα δαπάνη.

Συγκεκριμένα, στο χτεσινό μειοδοτικό διαγωνισμό, που έγινε με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-auction), πάνω από το 50% της αρχικής δαπάνης, δηλαδή 5,2 εκ. ευρώ, αφορούσε το αντιβιοτικό σιπροφλοξαξίνη, το οποίο ο μειοδότης (μια ελληνική εταιρεία) ανέλαβε να προμηθεύσει στο δημόσιο αντί του ποσού των 420.000 ευρώ. Το ίδιο συνέβη και με το φάρμακο Ομεπραζόλη που δημοπρατήθηκε στα 0,029 ευρώ ανά συσκευασία από 0,48 ευρώ που ήταν αρχικά.

«Μας έλεγαν ότι τον Ιούλιο η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία που είχαμε κάνει είχε αναδείξει ως μειοδότη εταιρεία που δεν ήταν ελληνική και ότι αυτό το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών θα κατέληγε συνολικά στην αποβολή των ελληνικών εταιρειών από το παιχνίδι των προμηθειών για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την πετυχημένη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο Νοέμβριο θα γίνουν με την ίδια μέθοδο ακόμα 20 δημοπρασίες, συνολικού προπολογισμού 200 εκ. ευρώ, και το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα πετύχει και πάλι μεγάλη έκπτωση ώστε το τελικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο να μην ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ