Έρχονται απολύσεις και μετατάξεις εξπρές για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Έρχονται απολύσεις και μετατάξεις εξπρές για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός δημοσίου τομέα θα βρεθούν μέχρι το τέλος του έτους χιλιάδες μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει απολύσεις και μετατάξεις μονίμου προσωπικού με μια διαδικασία εξπρές που αφορά 200.000 υπαλλήλους, χωρίς να υπάρχει η διέξοδος της εργασιακής εφεδρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Δημήτρη Ρέππα, η αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και των οργανικών θέσεων θα γίνει σε τρεις διαδοχικές φάσεις.

Στην πρώτη φάση, ως τις 25 Νοεμβρίου, οι αρμόδιες επιτροπές Αναδιοργάνωσης Δημοσίων Υπηρεσιών που έχουν συσταθεί θα ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους όπου θα περιγράφονται οι υπό κατάργηση υπηρεσιακές μονάδες αλλά και οι υπό ανακατανομή οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες του υπουργείου και των νομικών προσώπων που εποπτεύει. Στη συνέχεια, ως τις 28 Νοεμβρίου θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία στο υπουργείο για να ετοιμαστούν οι υπουργικές αποφάσεις. Τέλος, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις με βάση τις οποίες θα ανακατανέμονται οι οργανικές θέσεις που ανήκουν στο υπουργείο και τα νομικά του πρόσωπα. Οι υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο θα περιλαμβάνουν και τις πλεονάζουσες οργανικές θέσεις, δηλαδή θέσεις που δεν είναι αναγκαίες και πηγαίνουν για κατάργηση.

Στη δεύτερη φάση έρχονται οι απολύσεις καθώς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν ποιες από αυτές τις πλεονάζουσες οργανικές θέσεις μπορούν να καλύψουν κενά σε άλλα υπουργεία. Για τις υπόλοιπες οργανικές θέσεις, για τις οποίες δεν θα προκύψουν ελλείψεις σε άλλα υπουργεία και στα νομικά τους πρόσωπα, η εγκύκλιος του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει ότι θα καταργηθούν. Η κατάργηση μιας οργανικής θέσης σημαίνει άρση της μονιμότητας και στην πράξη ισοδυναμεί με απόλυση του υπαλλήλου. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η εγκύκλιος δεν προβλέπει καμία δυνατότητα για μεταφορά αυτών των δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Τέλος, στην τρίτη φάση της αναδιοργάνωσης, κάθε υπουργείο θα πρέπει να έχει εκδώσει αποφάσεις -μέχρι το τέλος του 2011- για όλες τις μονάδες του που θα αξιολογηθούν μέσα στο 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ