fbpx Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]
25|03|2016 | 17:15

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου όσον αφορά την αγροτική παραγωγή και τα παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Οικονομίας θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της αγροδιατροφής, να το πράξουν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Αυτό υπογραμμίζει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε σημερινό άρθρο του στο ΑγροBusiness στο οποίο επίσης τονίζει πως «η αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων είναι από τους κομβικούς στρατηγικούς τομείς που ενισχύονται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]   | iefimerida.gr 0

Οπως αναφέρει ο υφυπουργός: «Η στήριξη των τομέων και κλάδων της οικονομίας που στηρίζονται και αξιοποιούν περαιτέρω τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής με υποδομές και κίνητρα τα οποία ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, αποτελούν για μας ενέργειες προτεραιότητας. Στόχος μας είναι η αύξηση της πραγματικής απασχόλησης με την ενίσχυση της παραγωγικής και της καλά αμειβόμενης εργασίας στο πλαίσιο της εμβάθυνσης του παραγωγικού συστήματος».

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]   | iefimerida.gr 1

Ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει πως ο αγροτοδιατροφικός τομέας, συνιστά μια αλυσίδα αξίας, δηλαδή ένα ευρύτερο σύνολο κλάδων και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα ένα πιο ποιοτικό, πιο καινοτόμο, με περισσότερη προστιθέμενη αξία, τελικό προϊόν. «Μόνον έτσι η εξωστρέφεια της οικονομίας θα είναι βιώσιμη και αποδοτικότερη σε όρους ανταγωνιστικότητας και ισοζυγίου πληρωμών».

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]   | iefimerida.gr 2

Χρηματοδότηση παραγωγών και επιχειρηματιών
«Υποστηρίζουμε ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές παρεμβάσεις, από την πρωτογενή παραγωγή μέχρι την τελική μεταποίηση και προώθηση των προϊόντων τα οποία μπορεί να είναι ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά» σημειώνει ο υφυπουργός και συμπληρώνει: «Υπό αυτό το πρίσμα, παράλληλα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είμαστε σε στενή συνεργασία με το Enterprise Greece, για να ανοίξουμε δρόμους προβολής και συνεργιών στο εξωτερικό.

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]   | iefimerida.gr 3
»Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε τις νέες δράσεις του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) με τέτοιο τρόπο ώστε αυτές να στηρίζουν και να καλύπτουν τις νέες ανάγκες όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. 

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]   | iefimerida.gr 4

»Για παράδειγμα, η δράση για τη στήριξη πτυχιούχων προβλέπει χρηματοδότηση για επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν και στον αγροτικό τομέα. Η ανάσχεση της τάσης φυγής στο εξωτερικό των νέων πτυχιούχων, του πλέον δυναμικού τμήματος της οικονομίας, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για μας και στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης οι δύο προσκλήσεις για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και για την ανάπτυξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας προβλέπουν την ενίσχυση υφιστάμενων και νέων μικρών μονάδων μεταποίησης στον τομέα των τροφίμων».

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]   | iefimerida.gr 5

Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο υφυπουργός, να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου σε θέματα αγροτικής παραγωγής και παραδοσιακών αγαθών, συνδυάζοντας πχ. ένα πιστοποιημένο καλάθι αγροτικών προϊόντων με την τοπική γαστρονομία και τον τουρισμό. «Ο αγροτουρισμός, τα δυναμικά προϊόντα αγροδιατροφής, είναι τομείς οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν μοχλό τόνωσης για κάθε περιοχή. Σε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, δηλαδή, κυριαρχεί η κουλτούρα ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας, προωθώντας σχήματα κοινωνικής οικονομίας».

Με ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί η αγροτική παραγωγή, λέει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης [εικόνες]   | iefimerida.gr 6

Και καταλήγει στο κείμενό του ο κ. Χαρίτσης: «Το νέο ΕΣΠΑ δεν είναι ένα αποσπασματικό αναπτυξιακό εργαλείο, αποκομμένο από την οικονομική διαδικασία. Εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της χώρας και συγκεκριμένα για την εδραίωση ενός νέου παραγωγικού και διατροφικού μοντέλου που να βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην προστασία των μικρομεσαίων παραγωγών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ενεργητική συμμετοχή όλων στη διαμόρφωση κοινών πολιτικών και δράσεων που παράγουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία».
   

ΣΧΟΛΙΑ