ENIGAMI – Διαβάζεται και ανάποδα: imagine -Ομαδική, στο ΚΣΜΤ στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] - iefimerida.gr

ENIGAMI – Διαβάζεται και ανάποδα: imagine -Ομαδική, στο ΚΣΜΤ στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Τρεις εικαστικοί, οι Ανδρέας Βούσουρας, Αντώνης Παπαδόπουλος και Νίκος Σεπετζόγλου διαβάζουν ανάποδα το τραγούδι του Τζον Λένον, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διαβαστεί σήμερα.

Η έκθεση πραγματοποιείται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1, λιμάνι, από τις 29 Μαρτίου έως 18 Ιουνίου. Βασικό θέμα της είναι η έννοια της ανατροπής και της διάψευσης στη σημερινή συγκυρία της μετάβασης και της αστάθειας. Αντιθέσεις και πολυπλοκότητα, αυτός είναι ο άξονας της έκθεσης και αυτός είναι ο πυρήνας της εποχής μας.

ENIGAMI – Διαβάζεται και ανάποδα: imagine -Ομαδική, στο ΚΣΜΤ στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Αντώνης Παπαδόπουλος

Καθώς οι πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές δομές που ξέραμε ως τώρα κατακρημνίζονται εντείνονται τα αδιέξοδα και οι ανισότητες, οι δυσαρμονίες και οι διαχωριστικές γραμμές. Παράλληλα όμως, ορίζονται εκ νέου η συλλογικότητα, η δημιουργικότητα, η αλληλεγγύη, η ενότητα και η δυνατότητα παρέμβασης στα πράγματα.

ENIGAMI – Διαβάζεται και ανάποδα: imagine -Ομαδική, στο ΚΣΜΤ στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Νίκος Σεπετζόγλου

Ο τίτλος ENIGAMI διαβάζει ανάποδα το γνωστό τραγούδι IMAGINE του Τζον Λένον, που γράφτηκε σε μια άλλη εποχή τότε που οι νέοι ήλπιζαν σε ένα καλύτερο αύριο – το οποίο ποτέ δεν ήρθε. Στην πραγματικότητα, αυτό που ζούμε σήμερα, είναι η συνέχεια και η συνέπεια, εκείνου στο οποίο εναντιώνονταν οι ιδεολόγοι της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Οι τρεις εικαστικοί Ανδρέας Βούσουρας, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νίκος Σεπετζόγλου του ENIGAMI συντάσσουν τη δική τους αφήγηση για την ανολοκλήρωτη προσπάθεια, το αδιεξόδο και τη σημασία της υπέρβασης.

ENIGAMI – Διαβάζεται και ανάποδα: imagine -Ομαδική, στο ΚΣΜΤ στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ανδρέας Βούσουρας

Στην Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν πρωτότυπα έργα (κατασκευές, ζωγραφικές συνθέσεις) και δημιουργούν ένα ενιαίο περιβάλλον-πρόταση που είναι ταυτόχρονα γλώσσα, πράξη και διάλογος. Στην ουσία με τα έργα τους δείχνουν μια πορεία προς κάτι διαφορετικό και κάνουν μια προβολή στο μέλλον. Οριοθετούν το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης.

Επιμέλεια: Γιάννης Μπόλης, Δόμνα Γούναρη, Επιμελητές ΚΜΣΤ

Η έκθεση
ENIGAMI, ομαδική
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Αποθήκη Β1, λιμάνι, Θεσσαλονίκη
Διαρκεί: από 29 Μαρτίου έως 18 Ιουνίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζωγραφική εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ